Spiderchick

Summering 2019
Så här årets sista dag passar det väl med en summering över 2019?
 
Januari 
Året inleddes med att vi upptäckte en fuktskada i vårt badrum. Vi tvingades till renovering och hade tusen turer med försäkringbolag (allas dröm??). Vi fick också en ny familjemedlem i form av Olga. Yngsta barnet förevigade Olga med ett porträtt.
 
 
 
 
 
Jag var tränare i äldsta barnets klasshandboll. Det var kul!
 
 
 
 
Februari
Vi var på mello i Lidköping.
 
 
 
 
Vidare var vi på ishockeymatch i Karlstad och barnen hade den stora lyckan att träffa Martin Johansson som spelar i FBK.
 
 
 
 
 
Mars
Vi var på mellofinalen i Stockholm.
 
 
 
 
Jag toastmastrade min mammas 60-årsfest. Det var i mars alltså?? I år?? Lustigt för jag har börjat säga till alla att min mamma är 61 år. Det är hon alltså inte. 
 
 
 
 
Sen lånade jag, tillsammans med Matilda, ut min röst till en radioreklamspot. Vi ägde! Förlåt men vi gjorde vekligen det. Jag har en reklamröst inom mig och den ville UT. 
 
 
 
 
April 
Jag höll i en workshop i kreativit skrivande. Hoppas på mer av den varan.
 
 
 
 
Sen var jag på Emma Knyckares show Årets Mama. Emma från scen ba: Jag såg någon på Instagram som värmde upp inför kvällen med gröt. Alla skrattade.
 
Den personen var jag.
 
 
 
 
Yngsta barnet hittade tjusningen med att sms:a och han ville helst messa med alla i släkten varje dag. En dag lurade han mig att han var Spiderpapa. 
 
Maj 
Jag sprang något slags lopp i Örebro. 
 
 
 
 
Vi började renovera vårt kök. 
 
 
 
 
 
Samtidigt skulle nya fönster sättas in i vårt hus.
 
 
 
 
VI-DE-RIGT är ett ord som summerar renovering och fönsterbyte kombinerat. Fick sätta alla sociala sammankomster på paus och neka barnen att ta hem kompisar på grund av grejer över allt och vi fick leka tetris bara för att ta oss in i hallen. 
 
Juni 
Tog med mig renoveringsstressen in i årets mest hektiska månad. Avslutningarna avlöste varandra, sista spurten på jobbet, födelsedagsfirande och tusen röda dagar. Jag var så stressad att jag fick halsbränna, ljudkänslighet och ljuskänslighet. Vaknade på morgonen och fick ta på mig både solglasögon och öronproppar för att inte gå sönder. Hemskt. Nästa juni måste planeras bättre. Samtidigt: Skickade in mitt bokmanus till förlag och fick positivt svar strax innan midsommar. Lycka!
 
 
 
 
Jag insåg också i juni att mina pelargoner älskade livet i skuggan bakom en utställd kyl och diskmaskin. Herregud vad de blomstrade vid foten av freon.
 
 
 
 
Sen blev det äntligen midsommar och semester. Vi firade som vanligt hos våra kompisar i Fagersanna. Älskar att inviga sommaren där.
 
 
 
 
Juli 
Vi var i Tyskland, Skåne och på västkusten. Härliga veckor. Fick veta att jag blev VG i kursen Skriva Barnlitteratur! Så mallig och stolt övet det. 
 
 
 
 
 
 
"Ingen semester utan en P-bot". Känt svenskt ordspråk??
 
 
 
 
Augusti 
Kommer aldrig glömma känslan av när jag öppnade mailet där det stod att mitt manus var definitivt antaget av förlaget Rabén&Sjögren. Mitt puls skenade och jag slog handen för munnen i någon slags chockad impuls. Matilda som satt mitt emot mig blev rädd, haha. Tvärt om - något roligt hade just hänt. 
 
September 
Träffade Rabén&Sjögren på bokmässan. Kul! Påbörjade kurs nr 2 i Skriva Barnlitteratur. 
 
 
 
 
Oktober 
Efter månader, eller typ ett helt liv, med ångest började jag gå till en psykolog. Har fått många nya tankar och lärt känna mig själv ytterligare. Men självklart finns det ingen quickfix utan det här med min ångest är något jag kommer få jobba med hela livet. Men det underlättar att känna till hur jag fungerar.
 
Vi var på Halloween på Liseberg. 
 
 
 
 
Matilda och jag slog bakut över det faktum att typ alla pristagare på Näringslivsgalan var män, och alltid har varit män. Varje år. Matilda var i radio och pratade om det och vi lunchade med näringslivschefen. Jag har dock inga högre förhoppningar om att det kommer ske någon vidare förändring. Det är ändå Skövde vi talar om. En stad bra på många sätt men också mindre bra på andra sätt. Framsynthet är kanske inte ett signum. Men. Jag låter mig gärna överraskas.   
 
 
 
 
November 
Jag var fashion som vanligt.
 
 
 
 
Sjuåringens dröm gick i uppfyllelse när han fick stå i mål i sin första ishockeymatch. 
 
 
 
 
December 
Försökte pussla ett pussel. Det gick så där. Vi adopterade bort det. 
 
 
 
 
I övrigt var det mycket mys och familjetid. För mig brukar december vara en lugn månad, så även detta år.
 
 
 
 
 
2019 alltså...
 
Herregud.
 
Högt och lågt. Lycka blandat med ångest. Glädje blandat med stress. Jag tror nog faktiskt att orden "crazy banana" summerar året bäst.
 
Ser fram emot 2020!