Spiderchick

En julig lista

1. Är det ett nöje att slå in julklapparna eller är det rena mardrömmen?
Mardröm! Det finns inget jag avskyr så mycket som att slå in julklappar! Jag är noll estetisk och har noll tålamod. Jag förstår heller inte poängen med att lägga massa tid på något som ändå ska rivas upp?

 

2. Adventsljusstake VS julstjärna? 
Stjärna. 

 

3. Vad dricker du helst till julmaten?
Julmust. Ä L S K A R julmust. Har druckit det sedan början av oktober. 

 

 

 

 

4. Har du en äkta gran eller kör du på plastgranen?
Vi har testat båda varianter. Jag gillar helt klart äkta gran bäst men tycker att bieffekterna är jobbiga i form av barrning och all skötsel. En levand gran är som att dra på sig ett husdjur varje december. Som tack för all vattning och allmän omsorg missfärgade granjäkeln vårt parkettgolv förra året. Så nu är jag lite inne på plast igen. 

 

5. Drömjulklappen i år?
Jag önskar mig tyg från svenskt tenn (att sy gardin av) och en bakmaskin från Smeg. Men jag förväntar mig inte att någon ska köpa så dyra grejer till mig så det sparar jag snällt till själv.

 

 

 

 

6. En jultradition som du vill slopa?
Att hetsåka mellan hundra olika bjudningar. Det är faktiskt en tradition som vi har slopat. Sedan några år tillbaka har vi delat upp firandet med släkten på olika dagar så när vi väl är hos någon kan vi ha mysigt ihop med trevligt sällskap och en lugn puls.

 

7. Vilken doft påminner dig om julen?
Hyacint! När jag var liten var vi alltid hos farmor och farfar på julafton och farmor hade hyacinter i alla rum. 

 

 

 

 

8. Du får välja två temafärger att inreda julen med, vilka färger blir det? 
Rött och GÖLD.

 

9. Marabou- chokladhus VS pepparkakshus?
Pepparkakshus är mysigast. Chokladhus godast. Fun fact: Byggde och filmade 2014 ett chokladhus till en ICA Maxi-butiks sociala medier. Klippet har idag 2,1 miljoner visningar på Facebook. Förlåt men jag har så många virala hittar bakom mig! Jag skryter för lite om det känner jag? Innehar fortfarande Sverigerekordet mig veterligen, med melonsmoothien. Ni läser alltså en blogg skriven av en SVERIGEMÄSTARINNA! Ha!

 

10. Var ska du fira jul i år?
Som vanligt hos min mamma tillsammans med mormor, moster, kusiner och syskon med familjer. På kvällen avrundar vi hos min bror och Hanna och då kommer min pappa dit. 

 

11. Det bästa med julen är…?
Barnens pirr. Att vara med familjen. Umgås. Äta. Slappa. Se halvdåliga julfilmer. Läsa. Skrota runt i pyjamas. Spela spel. Gå promenader. Bara vara. 

Tomte

Åh, jul! Så mysigt. Mitt bästa tips för paketering är att paketera allt i tidningspapper och dra ett jutsnöre runt. Minimal effort but ultimate result. Och mycket ekologiskt, bara att återvinna sen! Man kan lyxa till det också genom att köpa typ en New York Times elr nån annan utländsk tidning så blir det lite mer spännande. Min mamma brukar paketera in klapparna i tygrester, det blir också skitsnyggt o hållbart! Typ gamla fina kökshanddukar, remsor som blivit över av att ha sytt nånting osv...

Svar: Mycket smart!
Moa DeBruin

Malin

Ja julen är inte detsamma utan barnens förundran, förväntan och glittrande ögon.
Stora barn och inga syskonbarn.
Får vackert vänta på eventuella barnbarn:)

Svar: ☺️☺️☺️
Moa DeBruin

Sanna

ÄLSKAR hyacinter men är så galet allergisk och nyser nonstop medan ögonen rinner och rinner. TRÅKIGT!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress