Spiderchick

Legkontroll

Nä men då är man snart 37 år och får fortfarande visa legitimation på systemet!!

 

 

 
 

Jo jag vet att det är slitet att vara nöjd över det. Lökigt!

 

Men igår trodde jag faktiskt att min sista visning var kommen för tjejen i kassan lät mig betala utan leg. Jahapp tänkte jag. Det var trevligt att få hala upp körkortet så länge det varade... Men så precis när jag skulle få kvittot utbrast hon:

 

– Just det, legitimation kanske jag ska fråga om?

 

Jo tack tänkte jag. NÖJD.

 

Sneglade lite på det lilla barnet och mamman bakom mig i kön för att se om de såg imponerade ut. De verkade båda två märkligt obrydda?? A ja! Min teori är hur som helst att personalen tänker att ”frågar jag inte den här 30-plussaren om leg då kan jag ge mig sjutton på att hon är en kontrollant!”

 

Jag tror med andra ord att jag utstrålar mer kontrollantaura än ungdomsaura.

 

En person på Instagram skrev att det kan vara så att det lyser en lampa i kassan som signalerar stickkontroll, där av den sena påkomsten av att kolla leg. Å andran sidan har jag alltid fått visa leg och varje gång jag handlar kan det ju inte lysa en lampa. Så jag tror helt enkelt att jag ser ut som en person som uppenbarligen är äldre än 20 år men samtidigt skulle jag kunna spela yngre och kvickt dra upp ett kontrollantkort ur rockärmen. På riktigt tror jag att det är så. 

 

Men som sagt, nära att vara sista gången igår!!

 

Fun fact: Var nära att inte få handla en gång när jag var 31 (minns att det var just 31 för yngsta barnet var med och han var 2 år). Hade glömt mitt leg hemma och kände ba nääää jag orkar inte packa in barn i vagnen, gå hem och sedan gå tillbaka igen. Så jag rabblade övertygande mitt personnummer plus googlade mig själv för att visa bilder. Sökte sedan upp mig själv på hitta.se för att verifiera ålder. Fick sedan handla min flaska vin. He. Pinsamt ja. Men det hände. Jag är bara ärlig. 

Salt

Nu fastnade jag helt i vad du hette innan du gifte dig? -sson? Något? Får bara upp i huvet Martinsson (obvi så är inte du Moa Martinsson, det vet jag vem det är (parantes i parantesen så letade jag efter efternamnet på en kollega som heter Heidi, kunde bara tänka på namnet klum) )

Men jag får upp Moa-Mari?
Heter du så? Har du nämnt det? Eller är det hemligt?

Svar: Allansson. Japp jag heter Mari också. Dock aldrig någon som sagt det till mig, inte ens som barn. Ej hemligt :)
Spiderchick

Natalie

Jag som 28-årig småbarnsmamma älskar att bli leggad, haha

Svar: Det känns ju inte TRÅKIGT att bli leggad ;)
Spiderchick

Anonym

Hamnade i kö bakom en kille som ville köpa snus. Han hade glömt legget men viftade med ett passerkort och sa "jag är 18, de anställer bara folk som fyllt 18 på mitt jobb, ring min chef och fråga". Det var ju kreativt men inte fick han handla för det.

Svar: aj då, stackarn ;)
Spiderchick

Ida

Kära du. Jag fick inte lösa in en bingolott för jag inte hade leg med mig. Jag var gravid och hade min då 4-åring med mig (31 år). 😁

Svar: haha :)
Spiderchick

Paula

Haha. När jag var 33 skulle jah köpa en alkoholfri vinflaska. I kassan hade jah inget leg och de sade bara tyvärr. Jag blev helt bestört och rabblade upp bl.a. jag är 33 år. Det är alkoholfritt. Jag skall koka en sås med denna vin. Jag har två barn. Hahahaha. Fick lämna stället utan vin. Arg var jag. För jag skulle ju koka en sås till middag samma dag så jag hade brått.

Svar: haha... stackare :)
Spiderchick

Ribecca

Jag har jobbat på Systembolaget, och det finns ingen funktion i kassorna kring stickkontroller då det är en så stor del av jobbet, att det inte ska behövas utan man ska tänka på det jämt. Men kassor på tex Ica har det för att det faktiskt är en så liten del av jobbet att be om leg kring varor. Så ingen random koll på dig inte 🙂

Svar: okej, intressant :)
Spiderchick

Jennifer

Haha älskar storys likt denna, förmodligen för att jag har en själv. När jag var 18 år var jag på bibblan, kommer till "kassan" varpå bibliotekarien frågar var jag har min mamma eftersom att man måste vara över 12 år för att få låna böcker. DOG, hahaha. Tog snällt upp mitt körkort... En kul story nu dock! xD

Svar: haha :)
Spiderchick

Sabina

När jag jobbade på i kassan på Coop så var det en regel att vi skulle be alla om leg som såg ut att vara yngre än 30 :P för att vara på den säkra sidan. Så det var ju ofta man frågade om leg av extrem osäkerhet, haha! Jättesvårt att gissa vem som är under 30, det hade varit lättare att gissa vilka som är under 21.

Svar: förstår det! hehe
Spiderchick

Anonym

Jag stod i kö bakom en kille i den lilla butiken som sålde typ allt. Han ville köpa cigaretter o kassörskan vänder sig om för att ta ett paket i hyllan, men lika snabbt vänder hon sig om o frågar, har du leg? Var på killen svarar: hä ser du, ja kom mä tåget frå Töreboda. Sen gick han där ifrån. Jag funderar än idag på vad tåget från Töreboda hade med leg o göra?

Svar: hehe han ville väl mena att han inte tagit bilen och där med lämnat körkortet hemma?? ;)
Spiderchick

Ulrica

Fick också visa leg tills jag var drygt 40, men helt plötsligt började jag åldras, och sen behöver jag aldrig visa mer, det kan vända fort! :-)

Svar: Hehe 😆
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress