Spiderchick

Bakning och julklappsinsamling
Igår hade vi pepparkakshusbakning!
 
 
 
 
 
Mysigt med en heldag att bara hänge sig åt att pyssla och vara. Vi gjorde liksom inget annat. Köpte take away till middag och såg en film på kvällen. 
 
Sen var det förstås det här med att jag såg en mamma på Giving People som behövde hjälp, jag såg att hon bodde i mitt närområde. Giving People är världens bästa facebooksida genom världens bästa organisation. Giving people arbetar för att hjälpa de omkring 232 000 barn som idag lever i fattigdom i Sverige.
 
När julen nalkas upplever många familjer i fattigdom en stor stress. När man knappt får vardagen att gå runt övriga året, hur ska man ha råd med julklappar? Genom Giving People kan man bidra med pengar men man kan också hjälpa familjer hands on genom att åka dit med mat eller de grejer de behöver.
 
Jag kan inte bara scrolla förbi en sådan här grej och veta att det finns barn nära mig som inte får någon jul om mamman inte får hjälp.
 
 
 
 
Det var inga stora önskningar barnen hade. Det som flickan önskade sig tänkte jag att jag med enkelhet kunde fixa. Så jag hörde av mig till Giving People och berättade att jag kunde fixa flickans klappar. Jag fick mammans kontaktuppgifter med uppmaningen att höra av mig med vad jag kan överlämna.
 
Men ... När jag var på väg att skicka sms:et till henne kände jag bara, tänk om ingen annan hjälper till med klappar till de andra tre barnen? Ska bara dottern få då? Det funkar inte! Alla syskonen måste få julklappar. 
 
Jag dryftade tanken med min svägerska Hanna som sa att de också kunde hjälpa till. Sen bestämde vi att vi gör en insamling. Helt utan skam i kroppen (tydligen) började vi höra av oss till familj och vänner. Jag vet att merparten, nej förresten alla, i min närhet med enkelhet kan avvara 100 kr eller mer. Jag la också ut på "instagram nära vänner" och frågade om någon ville bidra. Jag fick generösa swishar från flera. Tack! 
 
Så nu har vi samlat ihop pengar så att vi kan köpa allt på barnens önskelista, kanske till och med något extra. 
 
Det kändes SÅ bra att kunna skicka ett sms till mamman och skriva - hej vi fixar klapparna. Jag hoppas att oro har släppt från hennes axlar. Och jag hoppas att barnen kommer få en julafton så som alla barn förtjänar. Det finns många, många fler som behöver hjälp men nu kommer vi göra skillnad för en familj och det känns fint i hjärteroten. 
 
Sitter du med en stor orosklump i magen och undrar hur klapparna ska lösa sig, hör av dig till Giving People. På Facebooksidan är du anonym. När dina kontaktuppgifter förmedlas till givare skriver dessa under på att inte sprida vidare. Det är superviktigt, då skammen kring att behöva be om hjälp ofta är stor. 
 
Till dig som kanske har en hundralapp att avvara, skänk gärna en slant till Giving People på swish 1231376524. Tjugo kronor gör också skillnad, det kan jag lova. Eller kika in på sidan för att se om det finns en familj i ditt närområde som du har möjlighet att hjälpa <3
 
 
Stina

Så bra gjort! Jag och mina föräldrar och 2 systrar har de senaste åren skänkt matkassar och julklappar via giving People till familjer i närområdet, känns så bra i hjärtat att kunna hjälpa till med det! ❤️❤️

Svar: Åh vad bra! Heja er! ❤️
Spiderchick

Sara

Tack för att du delade! Anmälde mig precis för att bidra med lite julmat och två julklappar till en familj i min hemstad ❤

Svar: Åh vad fint! Tack snälla säger jag för det betyder garanterat massor för denna familj ❤️❤️
Spiderchick

Elinda

Detta medan la jag ut på min facebook. Ångesten som träffade rätt i hjärtat över barn som inte får mat eller rena blöjor får mig nästan att kräkas. Och vet du! Några dagar senare förde jag över 7400kr till familjen!! Nu kan de sova gott om kvällarna ❤️ Jag brukar även donera till vår lokala ”julhjälpen”. Inget barn ska vänta på en tomte som inte kommer!

Mitt inlägg:
Vänner! Jag vill be er om hjälp ❣️
För ett par månader sedan kontaktade en gammal Facebookvän mig, och bad om hjälp. En man jag mötte på Bali 2011 och som jag minns än idag. Han saknade både armar och ett ben, men aldrig har jag mött en sådan service på ett hotell som han skötte!
Sen kom Coronan, och all turism på Bali har dött. Därför står nu min vän helt utan jobb och pengar, med fru och två barn, varav yngsta är mindre än ett år. De äter papayablad till middag, och sover på golvet för att de sålde sängen i utbyte mot mat. De har ingenting kvar. Ingenting.

Föreställ er ångesten att natta sitt barn, utan ren blöja och som gråtit i panik av hunger i flera dagar. Att erbjuda sin 10-månaders rutten fallfrukt och dess blad. För det finns inget annat. Inget rent vatten. Att inte veta när man får pengar nästa gång och ens kan köpa mjölk till bebisen. Den mardrömmen lever hans familj med sedan flera månader tillbaka.

Och här sitter jag och klagar på att fraktkostnaden på min black friday - kundkorg med julklappar var dyr!
Det ger en perspektiv 😢

Jag har då och då fört över en summa så de kan ha råd med lite mat och blöjor. Men varje överföring kostar 250kr. Jag vill hjälpa denna familj på alla sätt jag kan. Vill ni hjälpa mig hjälpa?Svar: ja det ger verkligen perspektiv! Vad fint att du hjälpte till och gjorde skillnad för någon <3
Spiderchick

Lisen

Fällde en tår när jag läste ditt inlägg. Det går rakt in i mammahjärtat.
Idag anmälde jag mig som givare till Giving people. Det är något jag tänkt göra ett tag men tack vare detta så fick jag en fin påminnelse.

Svar: Fint 😊❤️ vad bra! 💪
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress