Spiderchick

I år tar jag knäcken! På oss alla ...
Minns ni citatet? Tio poäng till den som kan svaret.
 
Hur som helst gjorde vi knäck i veckan. För mig kan det egentligen kvitta, men barnen älskar det så.
 
 
 

Jag upprepade förra årets succé:

2 dl socker

(här kan man börja ana varför barnen älskar knäck)

2 dl ljus sirap 

(hela Sveriges tandläkarkår darar av förtjusning)
2 dl grädde
Ev 1 dl hackad sötmandel

Koka till, vad jag tycket blir perfekt, 134 grader. 

Du kan även stanna kokandet vid 125 grader beroende på hur hård eller lös du vill ha din kola. Själv föredrar jag när knäcken är fast men ändå smältig in da trut. Vilket jag tycker att den blir vid just 134 grader.

Vill du ha hårdare kola, koka mer. Vill du förlora plomber, koka ännu mer. Vill du ha en helt annan typ av kola, bli kriminell. 

Häll upp i miniformar som är som gjorda för att välta och/eller missa helt. 

Se så. Ut nu även detta år och knäck världen ❤️

 
Sofie

Åh, jag älskar Sunes jul! Och julbaket är mitt absoluta favoritavsnitt.
Knäcken ser riktigt god ut, kanske ska göra ett försök i år men de är det där med de små formarna som bara vill välta eller kladda ihop sig med varandra 😅

Therese

Smörj brickan du ställer formarna på med smör, då välter inte formarna 👍🏻 Och köp en sån där tratt från Maxi. Värd varrrrenda krona!

Svar: Tratt har jag tänkt varje år! Glömmer jämt
Spiderchick

Amanda

Ett tips för formarna att stå i alla fall lite stadigare är att hälla på lite lite lite olja på plåten som man sen ställer formarna på =)

Svar: 😊👍
Spiderchick

Kristin

”Vattenbad? Äsch...” 🤣 Älskar Sunes jul! Det finns en kort dokumentär om sunes jul på SVT, rekommenderas!

Svar: Ja jag har sett! 😊👍
Spiderchick

Terese

Vad gott!!
Kramis

Linda

Din knäck ser jättegod ut.

Marie

Jag gjorde ett sånt här recept med havregrädde istället och det smakar likadant! Tips till alla allergiker eller veganer ❤️
Och så sket jag i formarna och bara hällde allt på en plåt och bröt i bitar. Inte lika snyggt, men väldigt enkelt!

Svar: haha smart
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress