Spiderchick

Lego master home edition
Igår hade vi en lugn och skön fredag. Som de flesta kvällar nu förtiden. Det händer ju inte så mycket. Vilket är ... Skönt. Just nu när vardagen är som absolut mörkast tycker jag faktiskt att det är väldigt skönt med noll planer. Våra kvällar börjar med gott samvete redan vid 17:30 och så hänger vi i soffan, kanske ser en serie eller en film eller läser och äter lite småplock. 
 
Igår lekte vi Lego Masters (som vi följt hela hösten). 
 
Elvaåring, åttaåring och pappan byggde. Jag var domare som fick lyxen att läsa under den timma som de tävlande byggde. Varje kvart ungefär hade jag som uppgift att säga:
 
– Då är ni byggt i 15 minuter, det återstår 45 minuter av tävlingen. 
 
Eller:
 
– Nu är det nio minuter kvar och ni har byggt i 51 minuter. 
 
För så säger domaren i riktiga Lego Master. 
 
 
 
 
När en timma hade gått skulle var och en av de tävlande presentera sina byggen, inklusive en story kring det. Alla var duktiga, men åttaåringen stod som vinnare. Han hade absolut flest detaljer i sitt bygge plus en mycket komplex story. Men så är han ju en liten storyteller också
 
Vi har förresten en plastgran i år. Visst är den fin?
 
 
 
 
Vi ska naturligtvis inte ha den bara i år, utan varje år. Tröttnar vi något år kan den stå ute. 
 
Det är SÅ skönt med en låtsasgran! Förra årets äkta gran förstörde parketten. Överlag känns det som att få ett krävande husdjur på halsen varje år den ska in. Nu kan man råka komma åt en kvist utan att det låter sssrrsrsrsrsrrrrrsss från alla barr som rasslar ner i golvet. Tack och bock för det. 
 
 
Karolin

Tips; om ni ändå vill ha en riktig gran framöver, köp en kungsgran! Så fina och barrar nästan inte alls! Har köpt i flera år nu och kommer fortsätta göra! Älskar!!

Rebecca (utan lilla J)

Första året med plastgran här också. Trodde aldrig någonsin never ever att det skulle hända.
Stötte i granen häromdagen och fick hjärtsnurp, bara för att i nästa andetsg andas ut och komma ihåg att det är i plast.

Ingen vattning, inga sockerbitar, och framförallt inga barr i strumporna i augusti. Plastgranen är min nya kärlek! Tänk att julen kunde vara så harmonisk!

Svar: ja men det är helt ärligt jätteskönt!
Spiderchick

Karolin

Tips; om ni ändå vill ha en riktig gran framöver, köp en kungsgran! Så fina och barrar nästan inte alls! Har köpt i flera år nu och kommer fortsätta göra! Älskar!!

Svar: ja vi har kört kungsgran också vissa år :)
Spiderchick

Helena

Tack för inspiration! Det fick bli Lego master version Duplo här hemma under eftermiddagen då våra planer på att leka ute regnade bort (inte för att man måste vara inne bara för att det regnar men för att vi räknat fel och inte alls var rätt klädda, det finns inga dåliga väder…) Gillades av både femåring och treåring och sysselsatte oss alla (vi ringde farmor och farfar efter för att de skulle bestämma vinnare – konstigt nog kom barnen på delad första plats ;) ) en halvtimme och barnen sen ett tag till då de fortsatte att leka med skapelserna. Perfekt!

Svar: Vad kul! Ja våra barn har också varit riktigt kreativa med legot sedan vi sett lego masters :)
Spiderchick

Jessica

Lite kuriosa: Laget som tyvärr hoppade av är från Skellefteå och Robert har varit min sons lärare o mentor i tre år och nu lärare och mentor till dottern. Så dom har byggt upp kuben (Robert o Hans) och ställt den på skolan och de har även legomaster på tekniken😀

Svar: Kul :) en av de som vann är från Skövde :)
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress