Spiderchick

8 mars
8 mars igår.
 
Det finns så många kvinnor att se upp till. Jag rös typ när jag läste den här listan med balla kvinnor som har gjort skillnad! Wow wow wow.
 
Men det är också viktigt att påminna oss om att vi inte måste vara "starka" eller fulla av "girl power".
 
Det är okej att vara lat, oinspirerande, svag och inte en gnutta till bra förebild. 
 
Du måste ingenting och Queen of fucking nothing är två ledord jag har hemma hos mig. För att påminna mig själv om att jag kan göra minimum och duga alldeles bra ändå. 
 
 
 
 
 
Ina Lundström säger det bra.
 
 
 
Jag har förresten alltid älskat Mia Skäringers karaktär Tabita lite extra av den anledningen. Hon har barn med flera pappor, röker under fläkten, tatuerar folk hemma i köket och "unnar sig hela natten". Hon ber inte om ursäkt för sig. Hon är noll förebild och samtidigt massa förebild i en och samma person. Och det måste man älska. 
 
 
Anonym

Jag ser upp till dig, du är underbar som du är😘🌹

Svar: tack :) <3
Spiderchick

Ida

Vill tipsa om Instagramkontot Kvinnohistoria! Womans all the way💜

sandra ledin

Det var en jätte bra lista och en fin reminder om hur mycke kvinnor åstadkommer. Men hade önskat att en plats lämnats åt alla de kvinnor som tvingas lämna sina hemma pga våld hemmet. Det mod och styrka det tar att ta sig ur det och be om hjälp och att sedan vittna om är inget någon kvinna ska behöva gå igenom men det sker oftare än vad media tar upp. Dessa kvinnor gör stor skillnad i samhället som ställer sig emot mäns våld mot kvinnor och påminner om hur bristfälliga lagar om våld och mänskliga rättigheter är i Sverige. De förtjänar en plats på listor som denna. För utan dem skulle inte folk vara medvetna om hur vanligt detta är och att våld i hemmet inte är en religions fråga utan en maktfråga från mannens sida.

Svar: Verkligen! Det finns så många hjältar som aldrig uppmärksammas <3
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress