Spiderchick

Handboll, ishockey och pendlarminnen
Igår var vi i Borås på handbollscup hela dagen. 
 
Vi klev upp kl 06 med ambitionen att hinna få på oss kläder, borsta tänder, förbereda frukost och matsäck innan avfärd klockan 06:30. Det gick naturligtvis inte. Vi kom iväg vid 07 men hann ändå i tid till samlingen i Borås. 
 
 
 
 
 
Jag har minnen från Borås det ska ni veta! Pluggade ju textil och inköp där i två år. Otippat? Jo det tycker jag också. Det var något slags sidospår som jag fick för mig men som jag absolut inte var menad att pyssla med. Men jag har fina minnen av klassen!
 
Jag pendlade mellan Borås och Göteborg där vi bodde. Det har jag där emot inga fina minnen från. Hu! Vi åkte förbi busstationen med bilen och jag fick harpuls bara jag såg byggnanden. 
 
 
 
 
Där utanför stod vi pendlare varje eftermiddag och hoppades på att få komma hem. Bussarna var alltid överfulla. Kom man inte med fick man vänta mellan 30 minuter (ändå okej) upp till två timmar (inte okej) på nästa tur då man kanske, kanske fick chans till en plats. Hemskt! Detta gjorde att påstigningen på bussen snart var en på liv eller död-aktivitet. Ett Hunger Games pendlar-edition. Mina kortisolhalter kunde man antagligen bara bestiga ihop med syrgas. 
 
I efterhand kan jag inte fatta att inte Västtrafik satte in fler bussar denna strecka?
 
A ja. En rolig dag i Borås med trevliga föräldrar (herregud som vi tjötar och flabbar där på läktaren) och glada handbollskillar. 
 
Idag fick vi sovmorgon ända till klockan halv åtta (wow) då klockan ringde för ishockey. Det var föräldramatch under sjuåringens träning.
 
 
 
 
Spiderpapa och storebror snörade på sig grillorna för att möta sjuåringen och hans hockeykamrater. Eftersom jag känner för att behålla mina lårben intakta några år till höll jag mig på läktaren ihop med kaffe och macka. Eller, jag skulle faktiskt vilja lära mig åka skridskor igen (har mersmak efter slalomen) men jag gör nog helst det i lugn och ro med sargen nära till hands. Inte samvaro med tjugofem svinsnabba sjuåringar och en puck. 
 
Nu ska vi slappa resten av helgen, det kan jag tala om.
 
Linnea

Så märkligt! Nuförtiden går bussarna var 10:e minut dagtid från Borås till Gbg! Låter ju lite mer humant än 2 h haha

Svar: låter väldigt rimligt! :)
Spiderchick

Paulina

Nuförtiden går bussen mellan Borås och Göteborg var tionde minut (ibland var femte) i rusningstrafik! Så Västtrafik tänkte till tillslut 😉

Svar: ja det måste de gjort, så ofta gick de absolut inte när jag pendlade. Även om mitt minne möjligen är bedrägligt... :)
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress