Spiderchick

Titt, läs och lyssningstips
Mina tips just nu:
 
The Morning show 
Såååå bra serie som vi har streamat på apple tv. Den utspelar sig under MeeToo 2017. The Morning shows stora stjärna (Steve Carell) har just avskedats efter anklagelser om olämpligt beteende. Vad händer med en arbetsplats när en kollega får gå? Har det funnits en tystnadskultur? Hur har mannens beteende kunnat upprätthållas? Och när det kommer en ny kvinnlig programledare, måste hon börja tävla med den andra kvinnliga programledaren? Ja ni hör ju. Det finns en del dramatik att bygga på. Älskar Jennifer Aniston i den här rollen! Och jag älskar hur ingenting är svart eller vitt och hur manusförfattarna har tagit sig tid att problematisera strukturer. 
 
 
 
 
 
Flashback forever 
En podcast med Emma Knyckare, Ina Lundström och Scroll-Mia där de läser upp olika flashbacktrådar. Ni hör ju redan på premissen hur roligt det blir. Men något som överraskar är att tjejerna läser trådarna med både glimten i ögat och en hel del respekt. Det gör att man som lyssnare, trots att många av trådstartarna verkar rätt... ja... speciella, ändå ömmar för dem? På något vis. Roligt och faktiskt rätt lärorikt på något populärkulturellt plan. 
 
 
 
 
Henrik Wahlströms Instagram
Jag började följa Henrik för att han skrev roligt om Bamse (Bamse och hans vänner är rätt skruvade när man börjar gräva i det). Men nu älskar jag Henriks konto mest för tjejtidningsparaden där han gräver fram olika artiklar från 90-talets Frida och VeckoRevyn. Den ena är tamejsjutton sjukare än den andra? Inte konstigt att man (jag) mådde SKIT som tonåring när det var den sortens artiklar man matades med. FÖLJ, låt er förfäras och undra likt mig vem det egentligen är man borde stämma så här i efterhand?
 
 
VeckoRevyn 1995.
 
 
 
Frida 1992.
 
 
IA

Åh jisses...vem är du? Himla sjyssta alternativ U!

Svar: bisart!
Spiderchick

Anonym

Jag följer också honom, det är ju så att man kokar nästan varje dag.

Svar: jag vet!
Spiderchick

Mia

Älskar se läs o lyssna tips så tack för det! Här lagt till poden, låter som en vinnare haha. Önskar jag kunde säga att jag inte läste Frida men tyvärr... inget jag skulle tillåta mitt barn att läsa idag direkt.

Svar: Nä fy rent skadligt att låta barn läsa så den där skit :-/ Hoppas du gillar podden :)
Spiderchick

Linnea

Åh, håller med om både Flashback forever och Wahlström. Fick inte ha Frida för mina föräldrar när jag var liten, otroligt arg för det då men väldigt glad nu!

Svar: mycket smarta föräldrar!
Spiderchick

Louise

Jag älskar Henriks bamsesågningar haha.

Svar: väldigt kul hehe
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress