Spiderchick

Utmaning
I söndags passade jag på att roa mig med utmaningen "laga av det vi har hemma". Jag ville baka kakor och jag ville laga pulled chicken (eftersom vi hade fryst kyckling) men jag fick bara använda ingredienser vi hade hemma. Det är liksom ett allmänt mål jag har i år, att nyttja saker vi redan har hemma. Plånbok och miljö säger hurra. 
 
Jag rotade runt i skafferiet och fick fram ingredienser för att kunna baka åtminstone 20 olika sorters kakor.
 
Det blev till slut tre sorter eftersom jag inte har all tid i världen. 
 
Syltkakor med glasyr (som inte syns, men den är där).
 
 
 
 
 
Strasskakor doppade i smält choklad. Hade typ tre förskrämda små blockchokladsrutor hemma som jag smälte ner. Det räckte oväntat länge och alla kakor fick sig ett dopp.
 
 
 
 
Glutenfria kolasnittar. Vi är ej glutenfria i detta hem men jag hade glutenfri mjölmix i skafferiet som jag köpt vid något tillfälle då vi har glutenintolleranta päschoner runt omkring oss. 
 
 
 
 
Japp. Sen skulle jag göra pulled chicken. Nästan alla recept innehåller BBQ-sås men det hade vi inte hemma. Istället rotade jag fram en halvfull burk tomtasås ur kylen, en gul lök, några vitlökar och tomatpuré. Jag kokade upp en kycklingbuljong med vatten och sedan tjoffade jag ner allt detta med kycklingen i en gryta. Kryddade med salt, peppar och torkad timjan. In i ugnen i fyra timmar. 
 
Ta-da!
 
Sååå gott! Vi åt det i pitabröd tillsammans med sallad, majs, rödlök, gurka, tomat och mycket sås.
 
 
 
 
Åh herre det vattnas i munnen på mig bara jag ser bilden??
 
Kakorna går jag nu och småäter av i tid och otid. Är en sådan kak-junkie. Borde inte ha hemma ska absolut baka mer i eftermiddag.
Sofi

Ser jättegott ut! Vad hade ni för sås? Gör ofta pulled pork, kycklingkebab och liknande med grönsaker i pitabröd men kommer inte alltid på någon sås som passar till (så jag är lat och köper färdig kebabsås på pizzeria, väldigt gott men dyrt)

Svar: Kebabsås i vårt fall med 😊 från ICA
Spiderchick

Mikaela

Hur blev dom glutenfria kolasnittarna? Har med glutenfritt mjöl att försöka göra slut på, och kakor är rent generellt ganska o-äckligt. Har du något recept eller så? 😇😊

Svar: Jag hittade recept på Mittkök.se 😊 struntade i pofiber
Spiderchick

Anonym

Oj, vad gott det ser ut😋

Anonym

Men åh! Ser sjukt gott ut. Hur gör du pulled chicken? *kräver recept*

Anonym

Men åh! Ser sjukt gott ut. Hur gör du pulled chicken? *kräver recept*

Ricke

Kan bli riktigt lyckat när man tvingas att begränsa sig.
Här hemma blir det många gånger soppa på saker o ting

Sanne

Det ser riktigt gott ut!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress