Spiderchick

Advent i vårt hus
Okej, 1:a advent idag. 
 
Jag inledde söndagen med att inte hitta vår ljusstake? Ni vet den här tjusiga som jag brukar maffa på med kvistar och mossa och siffror och grejer:
 
 
 
 
 
Den var borta?
 
Efter massa letande sa min man att han trodde att den gick sönder förra året och att vi lämnat den på återvinningen. Det har jag absolut inget minne av, men det känns rimligt. För hemma hos oss är den inte längre.
 
Sen fejjade jag runt här hemma och inventerade vårt julförråd. Plockade fram det som kändes rimligt att plocka fram nu. 
 
Så var det dags för lunch. 
 
– Ska vi tända första ljuset? sa min man. 
– Va? Första ljuset? sa jag.
– Ja, första ljuset i adventsgrejen som du har fixat, sa min man och pekade på bordet. 
 
 
 
 
???
 
Då trodde alltså min älskade make att tomtarna och ljusen som jag, i mitt jul-inventerande, hade ställt ifrån mig lite snabbt på köksbordet var årets advents-installation. 
 
HAHA! <3 
 
Alltså, man får ju ändå älska att han köper vad jag fixar (eller vad han tror att jag fixar) och att han har en väldigt, väldigt låg ribba för vad en adventssljusstake kan vara. Men nej, det där var inte årets adventsljustake. Jag tycker att en sådan ska  komma med mossa, ska se om jag hittar någon trevlig i veckan. Först och främst på second hand.
 
Sedan började det krypa i kroppen på mig. Jag fick en akut känsla av att ALLT var omysigt hemma hos oss. Stökigt, rörigt och ooooomyyyysigt. Kan ni också känna så? Jag fick panik på alla pryttlar som låg och skräpade över allt och skrek till den enda personen som råkade vara hemma just då (min man):
 
– NU STÄDAR VI! 
 
Så vi städade och plockade och jag köpte hyacint och amaryllis. 
 
 
 
 
 
 
Nu har vi lite adventskänsla i alla fall.
 
Ida

Skönt att höra att de där tre bevingade orden (Nu städar vi!) även yttrats i andra delar av Sverige. Här har jag jagat samtliga familjemedlemmar med dammsugaren och en och annan legobit har (ojsan otur) hamnat i påsen samtidigt som jag frustat att "alla andra familjer gör det här innan första advent!". Kram!

Svar: Haha jajjimen
Spiderchick

Mamma

Ni har det inte alls omysigt hemma hos er. Vet du vad den mysiga känslan består av? Jo att man alltid är välkommen o det med hjärtat❤️ Bättre än alla pimpade adventsljusstakar i världen🙏❤️

Svar: Hehe 💓 det är ju fint såklart, men fasen vad pryttlar det hamnar över allt hela tiden. Fattar inte ens vart det kommer ifrån
Spiderchick

Nina

Måste bara säga att din bok är så bra och min dotter har lyssnat på den flera gånger redan. Ikväll sa hon att hon verkligen, verkligen hoppas på att fortsättningen på Vera Svanson (dvs bok 2) ska hinna komma innan jul... 🤣😅 Känn ingen press liksom... 🤣 Bra betyg får man säga! 👍👌

Svar: Haha åh ❤️ Vera 2 kommer i vår. Hälsa dottern 🥰🥰
Spiderchick

Anonym

HA HA HA. Inget illa menat med din tomteinstallation, men någonting med att du kastat fram tomtarna och att han trodde att det var gjort med omsorg är fruktansvärt roligt!!

Svar: Haha men ja! Jag skrattade själv åt det halva kvällen 😆
Spiderchick

Anonym

haha alltså så kul snygg adventsljusstake! 😂

Svar: verkligen haha ...
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress