Spiderchick

Ånggggest
Igår var ingen rolig dag. Herregud vad ångest jag hade! Den skenade i mig. 
 
Det började med att jag drömde så hemskt! Jag låg och vred mig av och ann hela natten i ångest utan att riktigt vakna ... Sedan vaknade jag och blev naturligtvis lättad att allt var en dröm men ångesten i min kropp släppte inte. 
 
Vid frukost gick jag in på mailen och såg att jag hade fått ett mail med rubriken "SISTA VARNING". Vad fan är det här tänkte jag? Klickade mig in och läste att en hacker hackat alla mina system och filmat privata filmer på mig och om jag inte betalade x antal tusen kronor i bitcoins så skulle de sprida filmerna till alla mina kontakter. 
 
Haha!
 
Alltså NU kan jag se glasklart att det är spam men i den enorma ångestbubbla jag redan befann mig i kunde min hjärna inte tänka klart. I bubblan är mina tankar som en sådan där flugfångare med klister på där allt negativt fastnar och förstoras upp till katastrofer. Jag hann bli RÄDD. Jag messade min bror som är polis och han sa till mig att det naturligtvis var bluff. Men han tyckte ändå att jag kunde ringa in det till polisen, så att de har det inringt om fler får samma.
 
Jag sms:ade Matilda som är den bästa personen i världen på att lugna ner mig (ibland tror jag att hon kom in i mitt liv av den anledningen). Sedan fick jag tag i polisen som bekräftade att det var ett jättevanligt mail och det är spam och bluff. 
 
Så när Matilda svarade att hon fått exakt samma mail två gånger i somras kunde jag svara att jag ringt POLISEN. Haha ... Herre. Gud. Man kan ju inte anklaga mig för att inte ta action. 
 
Men på riktigt. Jag hann leva mig in i känslan av att bli utpressad. Känslan av att få något privat läckt och skammen det medför. Jag hann tänka på alla barn som blir groomade. På barn som tvingas visa privata delar av sig själva och som sedan blir utpressade att det kommer spridas om de inte gör grövre och grövre grejer. Den skammen. Den ångesten. Rädslan. Ett fruktansvärt brott att bli utsatt för. Barn ♥
 
Jag hann också tänka på alla de som kanske reagerar med ännu mer skam än jag på det där jävla mailet och som faktiskt betalar. Även om jag tror att de missar en hel del människor på vägen för vem fan har koll på bitcoins? 
 
Det hann jag också skämta om med polisen som skrattade och svarade att det fanns en instruktionslänk med i mailet. Det hade jag missat. På grund av läser ju som bekant inte instruktioner .... 
 
Skämt åsido. Allvar åsido. 
 
Inte en bra dag igår. 
 
Ni får gärna fnissa åt min MADNESS för jag skrattar själv. Skratt pulveriserar ångest. Och det är bra. Sedan får ni gärna skriva något roligt som har hänt er det senaste? Behöver fluff och gull och glädje känner jag. Tack på förhand ♥
 
Claire

Även om jag vet att det är bluff så hinner jag ändå få ångest av det mailet (har fått en del gånger), och hinner tänka att shit, vad är det för videos de kommer läcka, trots att jag vet att jag inte ens har några privata videos 😂

Svar: haha ja det är ju en hemsk tanke! Usch.
Spiderchick

Ann

Bästa fluff och gull är ju att mysa, leka eller gå ut med en hund. Glada hundar gör mig alltid glad och komma ut i naturen dessutom gör underverk. Har man ingen egen eller känner någon som har kan man ju alltid titta på valpar eller kattungar på Youtube.
En annan sak som jag gjorde häromdagen var att baka Zeinas citronkaka. Här blev det fluff på annat vis. Det blev så mycket så nu har jag halva frysen fylld med god fluffig citronkaka 😂 Kram hoppas det känns bättre snart! Gillar verkligen din blogg.

Svar: mums! jag hoppas också att det känns bättre snart. Det är så himla segt att gå runt med ångest ... tack! <3
Spiderchick

Anna

Idag har jag och mannen tagit en riktigt långpromenad i skogen. Barnen valde att stanna hemma, så det blev en date på tu man hand. Sedan har vi bakat kanelbullar, saffransbröd, pepparkaksmuffins och kanelkakor. Det blev lite mycket, men gick av bara farten när vi var igång.

Det bästa idag, var att jag hämtade ut DIN bok från utlämningsstället. Den ska jag läsa för min 11 åriga son, som fortfarande tycker det är mysigt att bli läst för. Sedan har jag planerat att läsa den för mina årskurs 2:or.

Återkommer när vi läst den.

Svar: härligt :) Hoppas ni gillar!
Spiderchick

Adina

Jag har beställt din bok till bokbussen 🙂 Ska bli så kul att läsa, trots att jag är 28 och inte har något barn att läsa för 😅

Svar: åh vad roligt att höra! Tack :)
Spiderchick

Elin

Mitt ex hade en kompis där de som utpressade honom faktiskt hade fått tag på någon film han hade på telefonen (och säkert hade uppladdad mot något moln eller något idiotiskt)!!! Tror han polisanmälde och inte betalade men de spred ju såklart vilket var sjukt jobbigt. Vet inte hur det slutade...

Svar: det var ju uppmuntrande att höra ... hehe. Nä usch vad jobbigt för honom. Fruktansvärt ju. Hoppas de åkte fast.
Spiderchick

Kamilla

Har inte hänt så mycket roligt på sistone pga hemma förkyld, men ikväll började vi kolla på Dips igen, och sen är ju extremt rolig. Så det blir mitt tips, kolla Dips! Ny säsong snart!

Svar: Älskar att kolla på roligt när jag mår kass! Dips är underbar! Vill rekommendera dig Kärlek och Anarki på Netflix om du ej sett. Uuuunderbar
Spiderchick

Jessica

Vill bara säga att min 8-åring blev jätteglad när det äntligen var dags att läsa vidare i din bok ikväll, hon kör högläsning för mig. Hon kläckte "åh, jag älskar den boken, den är så rolig!" Och det tycker mamman med. Tack!

Svar: åh vad fint <3 Tack!
Spiderchick

sandra ledin

Jag tror nog att alla har nog kommit av sig vid ett spam Mail. Var ett bra tag sedan jag skickade tillbaka material till jobbet. Dagen efter kom ett Mail om att portot på mitt paket var för lågt. Panik fick jag och ringde till postnord då detta material skulle vara inne dagen efter.
Kan talla om att jag vart mer än lättad när de på postnord berättade att de skickar inte ut sådana Mail. Hade det fattats porto hade det kommit tillbaka till mig atomatiskt.
Kände mig rätt dum. Men det spam mailet kom så lägligt när jag just tidsmässigt skickat just ett stort viktigt paket.

Det där spamet om att betala Bitcoins har jag också fått. Du kan dryga med de som skickar genom att skicka ett nytt Mail till dem på deras Mail och använda deras text. Man brukar inte få sådana Mail tillbaka efter det, då de förstått att man sett deras fusk Mail.

Ångest och nätet är aldrig någon bra combo. Det vet jag själv då min ångest lätt kryper fram beroende på vad som läses eller ses på nätet.
Hoppas att du får en jätte fin helg och kanske till och med en tapas frukost och en skön bok <3

Svar: nä du har helt rätt i att ångest och internet inte är en bra combo
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress