Spiderchick

Doft
Jag har köpt en parfym!
 
En obetydlig grej för er, en stor grej för mig.
 
Jag är inte en parfym-person. Jag har svårt att hitta dofter som jag gillar och som inte tynger ner mig. Jo för så känner jag, att jag blir nedtyngd av dofter.
 
Det finns egentligen bara en parfym som jag har trivts med i livet och det är Clarins blå flaska som jag hittade när jag bodde i London 2003. Jag har inte använt den sedan dess, men jag har tänkt på den ofta. Är inte det sjukt?
 
Så här 17 år senare slog jag till.
 
 
 
 
Jag kan omöjligt tala om för er vad det doftar. Den luktar inget av det klassiska som vanilj, jasmin, citrus, bergamont eller allt vad det heter. 
 
Så här står det om den:
 
Löser upp spänningar, ger energi och balans till sinnet och en mjuk fuktad hud. Kan användas i solen. Innehåller essentiella oljor med vårdande egenskaper från Basilika, Iris, Cederträ och Benzoin. 
 
Jag har inte läst det här innan, men nu känns det rimligt varför jag typ ja ... mår bra av den?
 
Cederträ också, ser man på. Lite kul att vi har cederträ hemma för att få bort silverfisk. Nu är med andra hela jag silverfisk-avstötande. Perfekt! Anticimex är välkomna att headhunta mig.
 
 
 
 
Skämt åsido.
 
Ett plus att den ger mig flashbacks till Londontiden. Jag förnimmer känslan av hur det var att dra på mig mina boots och ge mig ut på Londons gator. Typ promenera Kensington Highstreet ner till Urban Outfitters där jag jobbade som teamleader på herravdelningen (hej hej Jude Law som kund) (tog även betalt av prinsessan Beatrice en gång, kusin till William och Harry) (plus otaliga Big Brother-kändisar, fotbollsfruar och fotomodeller).
 
Det är så häftigt hur doftminnet fungerar!
 
Anonym

Åh jag förstår precis vad du menar! Jag köpte Burt’s bees-lypsyl och fick världens Flashback från när jag var i Australien för flera år sen och använde den. Det var som att jag var där igen på en gång när jag kände doften. Så häftigt!

Svar: haha ja väldigt häftigt!
Spiderchick

Sanna

Det är nästan så att jag måste prova den parfymen. Har också svårt för parfymer generellt. Tycker att dom tynger eller att jag får ont i huvudet eller liknande:( Men kanske denna är en hit då...Synd att det är Corona, annars hade jag tagit mig till en parfymavdelning på närmaste varuhus för att provlukta på doften. Man vågar ju inte chansa och köpa grisen i säcken på nätet:-)

Svar: Nä det är modigt av de som vågar köpa en ny parfym så! Skulle heller aldrig våga
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress