Spiderchick

Fiberlös och stolt
Jag kan tala om en sak för er. Att inte ha fiber år 2020 är att bli påringd av folk med gula västar och pärm en gång om dagen! 
 
Nä okej kanske inte en gång om dagen, MEN DET KÄNNS SÅ. 
 
Väääääldigt ofta ringer det på fibernissar på vår dörr. Vi har alltid sagt nej av olika anledningar, kanske mest för att vi har en snabb uppkoppling i vår förening. Inga grannar har varit intresserade av att gräva ner fiber och vi har inte pallat att vara de som är drivande i frågan. 
 
Självklart ska vi installera det någon gång, det har bara inte varit prio. I början av oktober gjorde jag dock det STORA misstaget att ge en säljare lillfingret genom att visa intresse för ett erbjudande. 
 
 
 
 
Herre. Gud. 
 
Först fick jag muntlig information av fibernissen (det tog en evighet för de slutar ju tamejtusan ALDRIG att prata), jag tog emot papper och tänkte ärligt att ja, det här ska vi kolla upp. Vi hade tre veckor på oss innan erbjudandet löpte ut (såklart framställt som en once in a life time-möjlighet). Jag satte lappen på kylen och hade som sagt genuina tankar om att följa upp det via deras websida.
 
Tyvärr slog säljaren krokben för sig själv genom att fortsätta ringa på dörren igen och igen för att kontrollera om vi hade "fler frågor". Tålmodigt svarade jag nej, vi har inga fler frågor. Och ja vi tycker att erbjudandet är bra. Vi ska följa upp så fort vi hinner.
 
Trots det fortsatte säljaren plinga på dörren. UNGEFÄR SOM ATT VI SAKNAR EGEN TANKEFÖRMÅGA??
 
När vi var i Båstad hade människan lämnat sitt visitkort i brevlådan som någon slags påminelse om sig själv vilket han absolut inte hade behövt göra eftersom HANS FEJS ÄR DET VI HAR SETT MEST UNDER HELA OKTOBER. Jag har börjat drömma om honom! 
 
Droppen kom i torsdags när det återigen plingade på dörren. Jag kände att nu får han geeeee sig. Jag öppnade dörren på vid gavel, och innan han hade hunnit göra det samma med sin trut, utbrast jag:
 
– Hej, jag förstår vad du vill men jag har verkligen inte tid just nu. Tack. Hej då. 
 
Sedan stängde jag och noterade samtidigt mentalt att det blir ingen fiber den här gången heller. Jag vägrar signa upp på något från en säljare som behandlar mig som mindre vetande. Som tydligen tror att vi är helt utan förmåga att ta egna beslut. 
 
Sedan undrar jag om det ens är lagligt att spamma någons ringklocka så mycket som han har gjort med vår? I corona-tider?
 
Vi är med andra ord fortsatt fiberlösa OCH STOLTA ÖVER DET. 
 
Tack och bock.
 
Anonym

Han räknas väl som en i hushållet så mycket som han är där så för Corona är det nog okej;)

Svar: ja men precis ... en oönskad del av familjen ;)
Spiderchick

Emma

Vi har fiber men använder det inte! Hade redan andra lösningar när vi flyttade (bott här i 3,5 år). Fattar inte grejen med fiber-hets?! Våga vägra fiber! 😂

Svar: Haha ja!!! Blir tokig på hetsen
Spiderchick

Anonym

Ihh lite tips!! Det är bra att nappa på erbjudanden NU istället om man senare behöver installera det ”själv”. Om det nu är ett sånt erbjudande att alla omkring er ska göra det också. Mvh en tjej vars bror jobbar inom fiber-branschen!

Svar: Ja det var ju synd att fiber-nissen började trakassera oss! 🙃
Spiderchick

Anonym

Fortsättning... glömde ju skriva att det förmodligen handlar om priset. De misstänker de kan bli dyrare att ”själv” installera alltså haha!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress