Spiderchick

Följebrev
Jag har ju lovat er att visa mitt följebrev som jag skickade med när jag skickade in mitt manus till förlaget. Jag har alltid hört att följebrev ska vara korta och koncisa, så jag försökte hålla det just kort.
 
Så här såg mitt följebrev ut:

Vera Svanson är 11 år och blir superkär i skolans nya kille Hugo. Allt hade kunnat vara guld och gröna skogar och leende guldbruna ögon om det inte vore för att Veras bästa kompis Lise också blir kär. I samma kille. 

Om mig och mitt manus: 

Mitt namn är Moa de Bruin. Jag bor i Skövde tillsammans med man och två barn. Jag har en bakgrund som bloggare och jag jobbar som kommunikatör och konsult inom sociala medier. Det här är mitt första bokmanus. En stor del av boken har jag skrivit under kursen Att skriva barnlitteratur vid Linnéuniversitetet som jag påbörjade hösten 2018.

I grunden handlar min berättelse om osv ... *lite mer om boken*

Min tänkta målgrupp är 9-12-åringar. Min tänkta genre är humor. Jag önskar att min bok ska kännas både rolig och spännande med inslag av kärlek, vänskap och familjeknasigheter.

Med andra ord:

1. Kort om boken. 

2. Lite om mig.

3. Vad boken handlar om i grunden. Typ, kärlek, vänskap, familjerelationer, mobbing, jämnställdhet eller vad temat i just ditt manus kan vara. 

4. Varför jag skrivit boken, eller ja önskan om hur boken ska upplevas. 

 

 
 
Det var det. Andra har kanske skrivit annorlunda, men så skrev jag.
 
Nu kom jag på att jag vill köra en intervjuvända till med olika författare! Det var så roligt sist (här hittar ni intervjuerna, scrolla lite så dyker de upp). 
 
Har ni några frågor som ni skulle vilja ställa till en verksam författare? 
 
 
Kamilla

Jag har en. Namn på karaktärerna, tar man bara nåt eller ligger det en massa tankeverksamhet bakom?

Caroline

Nu kanske du inte vill skriva ut vad du skrev där du nu skrev *lite mer om boken. All respekt för det i så fall! Men, jag är nyfiken på just den vite ! Hur mycket ska man berätta, resonera osv? Förstår att det finns massa svar på det såklart:) Superkul att du delade!

Svar: med lite mer om boken var stod det ungefär "i grunden handlar boken om vänskap och att följa sitt hjärta och våga vara ärlig" nåt sånt. Inget mer. Bara någon rad vad man har haft för grundtanke. Tänker att det liksom visar att man, ja helt enkelt har haft en grundtanke och att man har "sett" sin text. Ville inte ha med exakt här då alla läser in olika vad boken i grunden handlar om.
Spiderchick

S

Jag har funderat över hur författare jobbar med researcharbetet. Hur tänker ni kring detta och hur går det till?

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress