Spiderchick

Serie och lästips
Här kommer några tips från mig:
 
Serie - Hjem til jul
Netflix första orginalserie på norska från 2019 som jag helt lyckats missa? Älskar att Netflix producerar serier på många olika språk (Kärlek och Anarki är också en Netflix-produktion). Är det inte rätt stört att vi bara har sett engelsk tv och film fram till nu? Hur som helst. Hjem til jul handlar om 30-åriga Johannes jakt på kärleken som växlas upp i december, eftersom hon ju råkat säga att hon har en pojkvän som ska följa med hem till jul. Felix Sandman är med på ett hörn. Serien är rolig, lite sorglig och framför allt välskriven och välspelad. Helt min smak. Turligt nog kommer en säsong 2 den 18 december. 
 
 
 
 
Serie - Dash och Lily
Också på Netflix. Av olika anledningar är Dash och Lily ensamma i New York över julhelgen. Lily har placerat ut en röd anteckningsbok med en utmaning i sin favoritbokhandel i hopp om att en kille ska hitta den. Det gör Dash. Han genomför Lilys utmaning och skriver dessutom ner en egen. Här startar en slags text/utmanings-korrespondans dem emellan. En mysig och varm serie som man mår bra av. 
 
 
 
 
Bok - Första gången 
Elva författare och skribenter har skrivit varsin novell på temat första gången. Allt ifrån grooming till ögonblicket när två personer bestämmer sig för att de är tillsammans. Från att bli dumpad när man har på sig sin allra vackraste klänning till att sakta låta en förälskelse glida över i besatthet. Flera noveller hade jag gärna läst mer av, typ en hel bok. Rekommenderar varmt.  
 
 
 
 
Det var det.
 
 
sandra ledin

Dash och Lily lätt som en film i min smak. Tackar så mycke för tipset!!!

Adina

Ser verkligen fram emot säsong 2 av Hjem til jul! :)

Svar: Jag med!
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress