Spiderchick

En boklista
Senast köpta bok: Brännaren. 
 
 
 
 
 
Därför köpte jag den: Jag öppnade boken, läste första sidan och fick typ rysningar för att den verkade så spännande! Tyvärr har resten av boken inte infriat vad första kapitlet lovade ... Jag har svårt att komma runt tanken att den är väldigt lik Bron i fråga om att den kvinnliga hjälten är en slags Saga Noren och att den manliga hjälten har blivit som en omvårdande pappa för henne och hennes unika personlighet. Det känns inte rimligt att den manliga polisen skulle lägga så mycket omvårdande energi på en kollega han knappt känner mitt i brinnande (no pun intended) seriemördar-säsong. Dessutom blir han givetvis avstängd från jobbet men fortsätter idoget sitt sökande. Vem har ens möjlighet att jobba dag och natt utan lön? Plus - kommer en åklagare godkänna bevis som vaskats fram av en polis som begått tjänstefel? Jag lär bli varse.
 
Läser just nu: Ja, Brännaren då. Men läser också En Myras liv med barnen. 
 
Läser helst: Böcker som får mig att må bra och gärna skratta. Alternativt spännande böcker. Humor eller spänning är mina grejer. Gärna feel good men inte fööööör feel good. Det får inte bli sliskigt, förutsägbart och stereotypt. Jag pallar till exempel inte premissen "hon åkte till en enslig by för att hitta sig själv och först var alla kufar i den lilla byn mosträviga till den nya invånaren från storstan men snart fick hon alla på sina sida plus mötte sitt livs kärlek i den unga, attraktiva fårabonden som är supersmart, känslig och romantisk och egentligen fattar man inte varför han stannat kvar i den där byn men tur var väl det för annars hade de aldrig träffats". Jag gissar att jag sammantaget vill bli underhållen när jag läser.
 
 
 
 
Antal olästa böcker på mitt sängborg: Nåt trassligt inuti som min redaktör Cina har skrivit. Ska läsa den med elvaåringen. Den handlar om ett barn vars pappa lider av psykisk ohälsa. Viktigt ämne!
 
 
 
 
Bokmärken eller hundöron: Hundöron. Tyvärr. Det smärtar mig varje gång att vika i en bok men jag slarvar tamejtusan alltid bort mina bokmärken!
 
Omslag eller baksidestext: Både ock i jämn procent. Men det börjar såklart med utseendet. Omslag och titel är varför jag plockar upp en bok. Om baksidestexten låter lovande brukar jag skumma igenom den första sidan för att se om jag gillar språket. 

Den roligaste bok jag läst: Oj ... Svårt. Emmy Abrahamson är rolig. Lycka är för losers är fantastisk. Jag är jag var superkul. 
 
 
 
 
Läsa eller lägga ner otillfredställande böcker: Det beror på om jag har köpt eller lånat boken. Har jag lånat den lägger jag ner direkt och slösar inte en sekund mer än nödvändigt. Det är ju det som är så fint med bibliotek, att man helt utan kostnad kan testa sig fram. Har jag köpt boken läser jag vidare ändå av ren snålhet. Lex Brännaren.
 
Bästa lästilltugget: Choklad eller krispiga, kärnfria vindruvor. 
 
Gör när jag lyssnar på ljudböcker: Lagar mat, städar eller går promenad. Eller för all del åker bil långt.
 
Så får jag lästips: Genom att fråga i bokaffären. Har fått riktigt bra guidning många gånger. Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt är till exempel en bok jag fick satt i handen av en bokexpedit i Malmö när jag bad om något som var feel good men inte föööör feel good. Så glad för det, för det är topp 5 bästa böcker jag läst! Så mitt tips - våga fråga om råd när du är i bokaffären! 
 
 
 
 
Pierre

Har blogg.se slutat med premiummedlemsskapet?

Svar: Ingen aning?
Spiderchick

Gabriella

Åh jag älskade Eleanor Oliphant! Den och En gentleman i Moskva är de två böcker jag fått mest fina feel-good-vibes av (utan att slå över i sliskighet) på sistone!

Svar: Ja så bra! Nu vill jag googla på ditt tips ...
Spiderchick

Evelina

Jag memorerar vilken sida jag är på i boken 🙈 Så varken hundöron eller bokmärken i mina böcker 😅

Svar: Bra gjort! Skulle glömma på noll sekunder ... fast man minns ju när man börjar skumma 😊
Spiderchick

Sandra R

Bokmärkestips! Ett kvitto, en bit hushållspapper, en hårsnodd, ett kolapapper eller vad som helst som är platt och inom räckhåll. Aldrig hundöron, det gör ont i boken...

Svar: Ja usch ... brukar lämna den uppslagen ibland också, nedåt alltså. Inte heller optimalt
Spiderchick

Jule

Hehe, det är helt oviktigt egentligen, men på tyska säger vi 'åsneöron' i stället av 'hundöron'. :)
Lika charmiga båda två tycker jag.

Svar: Gulligt ☺️
Spiderchick

Sanna

Om du vill ha humor och spänning borde du läsa Ester Karlsson med K, roliga pussel deckare :)

Svar: ska jag spana in! :)
Spiderchick

Anonym

Måste bara tacka dig för tipset om ”Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt”! Letade efter en

Svar: ☺️👍
Spiderchick

Anonym

Gick lite fort när jag skrev min förra kommentar om Eleanor Oliphant, letade som sagt efter en bok som var feel-god men inte för föutsägbar och jag tyckte väldigt mycket om boken och det är så synd att den är slut! Ska nog börja fråga mer i bokaffärer om boktips, det gör jag aldrig! Men återigen tack för ett mycket bra tips!

Svar: Förstod att du gillade den 😊 ja man kan få riktigt bra tips! Dom är ju ändå proffs de som jobbar där 😊
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress