Spiderchick

Förbrukningsvaror
Jag har handlat förbrukningsvaror! 
 
 
 
 
 
Fingervantar alltså. Dagligvaror kanske vi kan kalla det? 
 
Det finns inget som förbrukas så mycket som fingervantar under höst och vinterhalvåret. Det går åt fler vantar än vad det går åt mjölk och mackor. Typ. 
 
Engångshandskar kankske vi ska börja kalla dem?
 
Jamenar, jag skickar ju iväg vantarna ut tillsammans med barnen och vet att de med endast en stor skopa tur kommer tillbaka hem igen. Att namna skiten har jag sedan länge gett upp. Att rafsa runt med penna på den där lilla lappen är sekunder jag aldrig får tillbaka och absolut inte i form av stickad bomull. 
 
Vant-bitter? Jag?
 
Nääääeeeedååååå. 
Karro

Såå hög igenkänning! Vill ändå tipsa om ett annat sätt att namna vantarna, och det är genom att skriva namnet PÅ vantarna, alltså på handens ryggsida. Använder en sk ”3D liner” vilket är en slags färg som puffar upp och tål att tvättas! Så kan man dekorera vantar (eller andra textilier för den delen, och de har en tendens att komma hem oftare 🙂

Svar: Så smart!
Spiderchick

Ida

Alltså! Har en vän som ALLTID har koll på barnens vantar? Och så kommer mina ongar där med en glittrig tumvante och en randing fingervante med hål i. 😂

Svar: 😂
Spiderchick

Helena

Ha ha känner igen vanthelvetet. Om de kommer hem med en vante så är det nog bra ;)

Vantköpandet fick faktiskt vara med i min novell, "Tända Tomtebloss", för att visa på tiden som går och hur hösten övergick i nyvinter.

"Hemma lunkar livet på. Tvättmaskinen går full varje dag, vantar köps nya och tappas bort, maträtt efter maträtt komponeras för att i bästa fall slukas utan reflektion."

Det var troligen den detaljen som gjorde att den vann FeelgoodFredags novelltävling :D

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress