Spiderchick

Höstlistan

Vad är det bästa med hösten?

Att det blir lagom kallt. Inte för kallt och inte heller varmt. Jag är en person som helt klart föredrar höst och möjligen vår-temperaturer.  

Vad gjorde du förra hösten?

Redigerade bok och längtade till 11 september 2020. 

Hur såg du ut?

Bland annat så här:

 

 

Ja, ni får gissa vem av de tre som är jag.

 

Beskriv din höst i tre ord?

Full. Av. Skriv. 

 

Vad var bäst med sommaren?

Att vi kunde göra roliga saker trots corona (Båstad, Skåne och västkusten var alla en riktig hit) samt att butikerna hade toalettepapper till alla som behövde.

 

 

Hur mådde du förra hösten?

Skit. Hade mycket ångest. Gick till psykolog vilket fick mig att må ännu sämre eftersom jag mötte min ångest. Usch. Det var tungt. Men sedan tackade ja jag till ångestdämpande och det hjälpte. Genom samtalen lärde jag också känna mig själv och min ångest bättre. Jobbigt, men bra.

 

Vad är dina planer för hösten?

Redigera bok nummer 2, komma in i bra rutiner på jobbet (utan Matilda buhu), försöka må mitt bästa jag i mitt lilla psyke, göra mysiga saker med min familj. Fortsätta utvecklas i det jag gör. Ångrar lite att jag tackade nej till manusutbildningen jag kom in på ... Jo det gör jag faktiskt. Men jag vet samtidigt att det inte hade gått att få in en heltidsutbildning i Göteborg i kalendern och samtidigt jobba och skriva bok. Men jag hoppas att det där med tv-manus-skrivandet kan hända på något annat sätt.  

 

Hur höstmyser du?

Genom att koka te, baka bröd och förtära i soffa ihop med familj. Det myset gillar vi allihopa.  

 

Vad kommer du dricka i höst?

En jäkla massa champagne eftersom jag post boksläpp har sinnes mycket bubbel hemma. 

 

 

Hur vill du se ut i höst?

37yo mama möter 27yo inombords.  

 

Vilket är det värsta höstvädret?

När det bara är grått och mulet. Mulet tar kål på mig!

 

Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan?

Redigerade bok. Dansade i en dräkt. 

 

Hur förbereder du dig inför vintern?

Pepprar mig själv med d-vitamin! Lägger in roliga saker i kalendern. 

 

Vad ser du fram emot just nu?

Att få feedback på mitt manus nummer 2 som jag skickade in till min förläggare och redaktör igår (pirr pirr). Att Vera Svansons dagbok för tacoälskare och halloweenfantaster ska fortsätta nå massa goa kids (fick en fin recension här från person i målgruppen, made me happy), att mina barn ska få spela handboll och ishockey som de längtat efter. Samt en del annat.

Tess

Hej. Jag har följt din blogg flera år och tycker den är kanon! Stort grattis till bokutgivningen, förstår att det varit hårt slit men även väldigt roligt. Själv skriver jag fortfarande mest för byrålådan. Hur som helst, jag har en fråga som kanske är för personlig och då kan du förstås strunta i den. Jag funderar på din ångest och hur du hanterar den, vilken medicin har fungerat? Jag har sen i augusti haft återkommande morgonångest, mycket oro och stress i kroppen. Mår skit fram till eftermiddagen då brukar det släppa. Känner mig lite ensam i detta (fast jag vet att det är vanligt)
Ska tillägga att jag har en tid nästa vecka på vårdcentral, men om du har något tips på vägen vore jag tacksam!

Svar: Tack för fina ord! Segt med ångest 😑 jag tar en vid-behovs-medicin som jag tycker funkar. Jag tar den ofta på kvällen pga den gör mig trött. Men den får också min kropp att slappna av. Min ångest leder annars till extrem spändhet i hela kroppen och dålig sömn vilket är skitjobbigt. Att få sova bra hjälper liksom. Vill inte säga namnet på medicinen, fråga på din VC. Det hjälper också att prata med någon och bena i ångesten, så att man får koll på alla tusen olika känslor. Ångest-fri kommer jag aldrig bli (gissar jag) men det hjälper som sagt att lära känna den plus ta medicin. Lycka till! ❤️ du är INTE ensam
Spiderchick

Tess

Tack för svar!
Och lycka till med bok nr 2. Jag ska läsa om Vera Svanson tillsammans med min 9åring så fort jag fått tag i den.

Svar: ☺️👍💖
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress