Spiderchick

Läslust
Nämen dra mig baklänges ... Jag fick ett så fint meddelande på Instagram idag!
 
 
 
 
WOW! Tänk att Vera Svanson har väckt ett barns läslust? Det är faktiskt ... Nä men jag vet inte vad jag ska säga?? Men jag kan säga att när jag skrev boken så tänkte jag just det, att om boken kan betyda något för ett enda barn så är min lycka gjord.
 
Så nu är min lycka gjord. 
 
<3
 
Vidare till en barnbok som vi föll stenhårt för i vår familj.
 
Jag är jag av Emma Adbåge.
 
 
 
 
Maj gadd vilken pärla! 

Topp 3 bästa barnböcker vi läst!

Den handlar om Mickan snart 8 år, hennes vardag i skolan, hemma och med kompisar. Vi läste den tillsammans hela familjen (topp 1 bästa mys), skrattade och kände igen oss. Det är väldigt roligt när jobbiga grannen Gela bara vill leka eldsvåda eller dressyr och Mickan inte vågar säga ifrån. Eller när stökiga killen i klassen skriker PRESSA!!! när alla ungar ska på skolbussen samtidigt.

Oväntat många svordomar innehåller denna pärla vilket fick barnen att skratta i ren förvåning. Jamenar en barnbok ska väl inte innehålla några fula ord? Nääääääeeee vet ni vad barn kan ju inte svära! Eller så är det så att de flesta barn kan en kavalkad av fula ord men vi vuxna vill låtsas som annat ...

Jag älskar Adbåges finurliga formuleringar och valet att skriva talspråkigt så som ”friluffsdag”. Mycket älskvärt.

Ni MÅSTE läsa den här. Gärna tillsammans vuxen och barn. Passar från 6 år upp till 39 om vi ska gå på min man. Men antagligen ett gäng år till. 

 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress