Spiderchick

Promenad med knep
Igår tog jag och min man med lill-snoffsan på en promenad. Det vill säga mitt syskonbarn, som är 8 månader. 
 
Efter ungefär halva promenaden började mungiporna på lill-snoffsan dras nedåt. Oh no! Det är inte roligt att behöva bära en tio kilos bebis flera kilometer ... Tur för honom att de som körde vagnen är PROFFS på att underhålla minipersoner som inte vill gå promenad särskilt länge (lex två gamla vagnvägrare numera 11 och 8 år gamla). 
 
 
 
 
Olika knep för att få miniperson att vilja sitta kvar i vagnen:
 
1. Nyckelknepet 
Oldie but goldie. Ett par par nycklar kan vara roliga att vifta med i flera minuter.
 
2. Flaskknepet 
En vattenflaska som går att greppa med liten hand är kul att vända på.
 
3. Telefonfodralknepet 
Att gnaga på ett telefonfodral är trevligt! 
 
4. Rån-knepet 
Ja det betyder alltså inte att du ska råna någon för att underhålla miniperson. Rån-knepet betyder att du ska langa fram ett smörgåsrån. Smälter i munne på den som inte har så många tänder. Både roligt och gott en längre stund. 
 
 
 
 
 
5. Springa zick zack-knepet
Fungerar om ni är två knep-personer. En kör vagnen och den andra springer i zick zack bakom och ropar titt-ut titt-ut! Kan få vilken miniperson som helst att glömma bort att hen helst vill gråta.
 
6. Babblarna-knepet 
Behöver ingen närmare presentation. När alla andra knep är uttömad är sista utposten ett varv med babblarsången på telefonen. 
 
7. Sjung med-knepet
Nej förlåt, sista utposten är inte att spela babblarna på telefonen. Sista utposten är att spela babblarna plus SJUNGA MED jättehögt. Skapar förvåning och viss förvirring som gör att miniperson glömmer bort att hen inte vill sitta i vagnen. Kan bli konstigt om ni möter någon, men ändå värt det.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress