Spiderchick

Film och serietips för familj och mellanålder
Har ni också barn i mellanåldern och kämpar efter att hitta något som hela familjen kan titta på när det är tv-kväll?
 
Okej, det där lät som början på en reklamslinga.
 
Men frågan är svår tycker jag! Vi har ju en åttaåring och elvaåring och när val av gemensam tittning ska göras tenderar det att antingen bli för avancerat eller för barnsligt. Dessutom ska det helst vara på svenska eftersom åttaåringen inte riktigt hänger med i textläsningen ännu. 
 
När vi väl trillar över något som passar alla i familjen (någorlunda), ja då är lyckan gjord. Jamenar det är ju mysigt att titta på något tillsammans istället för att alla sitter med var sin skärm. Jag har några sådana tips till er, som ni kanske inte har upptäckt.
 
Netflix:
 
Känn rytmen, film
Känd dansare i storstan tvingas, efter stort misslyckande, tillbaka till hembygden och tar motvilligt jobb som danslärare för barn. En danstävling ger henne chansen att ta sig tillbaka till toppen. Förutsägbar såklart, men ändå mysig och lite smårolig. Extra plus för att papporna är de som lockar håret på sina döttrar och att teckenspråk finns representerat. Jag tycker att Netflix överlag är duktiga på bredd och modernt tänk. 
 
 
 
 
 
The Sleepover, film
Några kompisar ska sova över tillsammans och hamnar snart i en kidnappningsjakt. Mamman (Malin Åkerman) visar sig vara en hemlig agent. Rolig och spännande film med högt tempo. Pappan är den oroliga, mamman är den starka. Barnen löser biffen.
 
 
 
 
 
Båda ovan går att välja med svensk tolkning. 
 
Cmore:
 
Ture Sventon, serie
Nostalgiskt att se på för oss vuxna. Spännande och nytt för barnen. Vi såg den i realtid förra hösten vilket betyder att vi såg ett avsnitt i veckan. Jag kan tycka om det, att låta det ta sin lilla tid istället för att maratontitta allt i ett svep. Hur som helst bra barnskådisar i huvudrollerna och roliga vuxenkaraktärer. Gillar speciellt Nanna Blondell och Björn Gustavson som två poliser på jakt efter Sventon. 
 
 
 
 
SVT:
 
Up4noise, serie
Mest för barnen med tydligt barnperspektiv (vilket ju är fint), men helt okej för oss vuxna att titta på. Den handlar om fyra killar som startar band och får skivkontrakt. Det vimlar av TikTok och Youtube-kändisar i gästrollerna vilket bidrar till igenkänning för barnen (själv har man ju ingen aning). I synnerhet åttaåringen ääääälskade den här serien så tur att det kommer en säsong 2.
 
 
 
 
 
12:13, serie
Mitt under matrasten, alltid kl 12:13, publicerar ett anonymt konto smygtagna bilder på elever i årskurs 6. När fyra elever hittar mobiltelefonen som står bakom kontot upptäcker de att den innehåller bilder på dem själva – som inte har publicerats än! Korta avsnitt, vi snackar 4-10 minuter bara. Kanske är serien tänkt att locka en rastlös youtube-generation? Jag och elvaåringen har kollat och han gillar! Handlingen ger möjlighet att snacka vett och etikett på nätet med sitt barn. 
 
 
 
 
 
Bubblare: Sunefilmerna, såklart. Samt senaste Bert-filmen. 
 
Det var mina tips det. Men jag tycker att det behöver produceras fler filmer och serier för hela familjen, speciellt svenska. 
 
Sen tror jag att SVT har någon slags mission att satsa på målgruppen tweenie och tonåring? Jag killgissar nu men har för mig att jag har läst det. Det behövs verkligen! Dessutom tror jag att det behöver göras med stor omsorg eftersom det man konkurrerar med är Youtube och tv-spel. Halvmesyrer gissar jag att kidsen väljer bort på dirren. 
 
A ja.
 
Har ni några familjetittar-tips?
  
sandra ledin

Oj det var en hel skara med tips. Har noll koll på vare sig Netflix och andra tv hubbar. Här använder vi en hel del appar med tv box. Så mitt tips är Dr Who. Vet dock ej om den finns dubbad till svenska via Netflix. Om inte annat så kanske något för 11 åringen när yngsta är på annat håll.

Tackar för alla film/serie tips!!!

Svar: ska vi spana in :)
Spiderchick

Anna

Vi såg Annie på Netflix igår, en ny version från 2014 med Cameron Diaz och Jamie Foxx i huvudrollerna. Jag har en dotter som är 12 och vi gillade den båda två. Så ett tips!

Svar: kul, ska vi spana in!
Spiderchick

Therese

Med en 5-åring och en 8-åring har vi lite annan målgrupp, men vi har sett Harry Potter 1 och 2 och första Narnia i sommar. Och Rädda Willy. Alla har gått hem hos barnen och för oss föräldrar var det nostalgi 😊

Svar: ja Harry Potter är ju ett bra tips! :) Kul tips i övrigt också!
Spiderchick

Sara

Ebba och Didrik, serie, på öppet arkiv/svtplay. Mycket nostalgi för mig och i alla fall nioåringen älskade den.

Svar: ja! den har jag sett om själv men inte tänkt på att vi kan se med barnen .... bra tips!
Spiderchick

Sanna

Björn Gustafsson 😊

Anonym

I ringens rampljus är en rolig familjefilm som finns på Netflix med svenskt tal. Mina barn är 10 och 8 och tyckte om den. Måste också tipsa om Paddington, är hur mysig som helst😊

Svar: ja Paddington är ju supermysig! Ska spana in I ringens rampljus!
Spiderchick

Monica

WildKids

Svar: Ja! Så kul!
Spiderchick

Hanna

Har en 12 åring och en 3 åring och det är såklart OMÖJLIGT att se nåt som båda gillar. Men så hittade vi filmen "Framåt" i helgen, och döm av min förvåning tyckte vi alla tre att den var jättebra!?!
Ser fram emot boken förresten, har föreställt och väntar med spänning!

Svar: wihooo :)
Spiderchick

Ida

Björn Gustavsson den yngre. ;)

Bäst i test älskar hela familjen här hemma. :)

Annica

Jumanji, Narnia, Bäst i test, Vem kan slå Anja och Foppa, Mästarnas mästare och Superstars går hem hos vår familj!

Anonym

Gamla filmer som håller än, ET och Ghostbusters och sen när det närmar sig jul ensam hemma 1 och 2.

Anonym

Har barn som är 5 och 8 år gamla och hela familjens favoritprogram är Sveriges mästerkock! Trevlig bieffekt är barn som gillar att laga och äta god mat ;)

Svar: kul! :)
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress