Spiderchick

Humor
Och så har vi kommit fram till veckans mest humoristiska inlägg.
 
Alltså ... Ni kommer få då dåndimpen. 
 
Vaaaaad tror ni händer med vårt alldeles nyslipade, nylackade parkettgolv? Vad tror ni? Gissa? GISSA VILT! 
 
Jo just precis. 
 
Golv-jävelskapet har fått sig en LÅÅÅÅÅNG OCH HÄRLIG REPA! 
 
Bildbevis:
 
 
 
 
Det är liksom inte den lilla repan. Den pågår i en evighet!
 
HAHA! 
 
Alltså jag kan inte göra något annat än att skratta åt det. Det är en högst världslig sak. Jag tycker verkligen det. Men är det inte typiskt? Är det inte humor? 
 
Två veckor efter att vi lagt mycket möda och pengar på att göra golvet fint så uppstår alltså repornas MAMMA. 
 
Vad som hände? 
 
Jo men nu blir det mer humor:
 
Vi har fått vår soffa levererad från IKEA. Vi bär in alla paket i vardagsrummet. Plötsligt ska min man flytta lite på ett av paketen, som är tunga så han lyfter det inte, vart på det alltså ligger en liten, liten sten inkilad mellan pappen och plastbandet som är virat runt paketet. Stenen är den som repar upp golvet. VAD ÄR ODDSEN? Vem har någonsin haft en sten inkilad mellan papp och plastband???? 
 
Två andra roliga grejer:
 
1. En vecka efter att vi lagt nytt köksgolv tappade jag en kastrull så att det blev ett trevligt jack i golvet. 
 
2. Det här är inte första gången min man flyttar på saker med repor som följd. En gång skulle han flytta på en stationär dator som stod på vårt dåvaranade vardagsrumsbord. Då ligger det alltså en spik (???) under datorns fot (eller vad det kallas) som skapar en djupaste repa du kan tänka dig i bordet. Ett bord vi hade tänkt att sälja samma vecka. Det blev inget med den saken. 
 
Japp. Nä men det känns ju typiskt som sagt. Men jag känner verkligen att det är en världslig sak. Golvsliparen får komma tillbaka, helt enkelt.
 
Och kanske är det här med repor och jack i nyfixade golv vår grej att inviga och skapa hemtrevnad?  
 
Ninnie

Ja det är ju typiskt! Innan ni tar dit golvkillen igen kan ni testa att minska repan med ånga (lägg fuktig handduk på golvet och stryk med strykjärn, orsaka inte nya skador 😅) och sedan gnida med en valnöt på repan. Med lite tur blir repan så pass diskret att ni kan leva med den! Nya repor lär komma med tiden ändå ,😊

Svar: aha bra tips! det ska vi testa!
Spiderchick

Ida

Haha! Min man är så noga med att inget får dras läng med

Ida

Längs med golvet (bebis var med och hjälpte till varför det blir två inlägg) för han tänker att man aldrig vet om det ligger nån sten eller spik under. Jag har hela tiden avfärdat honom och kallat honom kontrollig (iof sant!) men nu måste jag nog ge honom rätt? 😂

Svar: haha JA! Han tänker HELT rätt!
Spiderchick

Anonym

Ligger alltid något under tunga kartonger, så lätt hänt att repa.

Svar: kändes ändå rätt otippat en att sabla småsten kilat sig in där den kilat sig in. MEN A JA! ;)
Spiderchick

Anonym

Som Ninnie skriver, testa med valnöt! Jag har dock bara kört på med valnöten mot repan direkt. Hur bra som helst! Hoppas det funkar för er 😊

Svar: asså så lustig grej? ska def testa! Valnöt utan skal då? :)
Spiderchick

Moa

Vi hade haft vår fabriksnya (!) bil i 4 dagar innan jag skulle parkera den i garaget och skrapar bort både lack och underfärg på den på en halv framskärm :)

Svar: HAHA NÄE!? Roligare grejer kan man vara med om
Spiderchick

Tess

Haha, jag dör ! Vansinnigt roligt (och trist också såklart).

Sandra

Jag har gjort detsamma hos mig..Har svarta golv. Nu bryr jag mig inte supermycket längre, eller ja jag kollar åt andra håll, men när jag gjorde det var jag pmsig och haft en bedrövlig dag. Inte kul. Men hur tänkte jag ens med att försöka sätta ihop ikea möbler när man har pms?!

Svar: låter som en dålig kombo ;)
Spiderchick

Anonym

Vi lyfter alltid eftersom det är så lätt att en liten sten fastnat! Men så himla surt innan man inser det och aktar sig 😬

Svar: Jo tack det har vi lärt oss 🙃🙃🙃
Spiderchick

Anonym

Gnugga med en skalad valnöt på repan! ;)

Försäkring

Det är går på er hemförsäkring om ni har ”drulle”. Antingen att golvet slipas om eller vad nu försäkringen godkänner.

Svar: 😊👍
Spiderchick

Ellen

När mina föräldrar helrenoverade huset för snart 30 år sen skulle pappa skruva ihop nåt och därmed först borra och mamma sa "akta så du inte borrar i golvet" vad tror du han gjorde? 😅 Jo, så det har varit ett hål i golvmattan i tvättstugan tills för typ fem år sen då de gjorde om. Han har fått höra det ganska många gånger 😜

Svar: 😂
Spiderchick

Hanna

Det här valnötstipset måste ju vara jordens sämsta tips? Tänk om ni bjuder hem en nötallergiker, och så är det en massa nöt ingnuggat i golvet 😳.

Ninnie

Tack Hanna för dagens bästa överdrift. Jag har sympati och respekt för allergiker, tro inget annat. Rekommenderar inte att en nötallergiker utför själva gnuggandet det. Men läs på lite om luftburen nötallergi och fundera sedan på hur många meter golvrepa en halv valnöt räcker till och hur länge det finns nötallergener i luften efter sagda gnuggning. Nåväl, alla gör som de själva vill med sina repor.

Therese

Gjorde samma sak här hemma vid inflytt i huset. Skulle bygga ihop ett bord men vi gjorde det på kartongen för att inte repa golvet, drog kartongen en bit för att komma åt och hörde ljudet..... en liten Sten som satt fast i kartongen. Som tur var höll vi till mitt i rummet så nu har vi alltid matta på!

sandra ledin

Nej men fy vilken osis. Så typiskt när allt blev klart och så snyggt.
Hoppas att det går att fixa till lite fint och smidigt och att ni får en lugn helg utan golv tankar.

Anonym

När jag köpte min lägenhet beskrev säljaren visade säljaren den då enda repan. Nu, åtta år senare, tänker jag att det vore effektivare att peka ut var det inte finns repor... Lyfta kräver ju oftast att man är två. Jag bor själv.

Hanna

Oj! Ninnie! Ta det lugnt! Menade inget illa, är själv nötallergiker och hade verkligen inte velat komma hem till personer som hade gnuggat nötter i golvet... Men alla gör som dom själv vill 🤷‍♀️

Anonym

Nej men det här är ju för tokigt! Gnugga på med nötter för fullt. Ninnie har helt rätt! Men funkar det tro? Coolt i så fall

KarinM

The first cut is the deepest...
När vi flyttade in i vårt hus tappade jag ett våffeljärn i parketten i köket, största hacket man kan tänka sig som finns kvar som ett fint minne :)

Svar: haha ... åh <3
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress