Spiderchick

Saker jag alltid fått höra
Jag läste det här hos Knivlisa, om vad alla som heter Lisa får höra.
 
Själv fick jag alltid höra:
 
– Heter du Moa? Jaha, Moa Martinsson hö hö.
 
Andra saker jag fått höra genom åren i egenskap av bloggare:
 
– Jasså du har en blogg, ska du blogga om det här? Hö hö.
(Svar nej)
 
I egenskap av fotograf till sociala medier:
 
– Håller du på att fota? Vill du fota mig? Hö hö.
(Svar nej)
 
I egenskap av egenföretagare som jobbar hemma:
 
– Oj jobbar du hemma? Då får du inget gjort! Då tvättar du och städar istället?
 
Just den frågan, eller snarare påståendet, är intressant. Jag tycker nämligen att det är cirka noll procent svårt att få saker gjorda hemma, jobbmässigt. Kanske jämför folk med sin studietid? När man satt hemma och prokrastinerade stora inlämningar. Eller så tänker de på när de själva har jobbat hemma någon gång och då ägnade sig åt städning istället. Det kan jag ju förstå är lockande om man aldrig jobbar hemma annars. Men liksom, jag jobbar hemma varje vecka och folk förväntar sig saker av mig. Vill jag kunna fakturera i slutet av månaden kan jag inte hålla på att sortera tvätt eller dammsuga istället. 
 
Jag skulle tvärt om säga att det är effektivare att jobba hemma än på kontor. 
 
Kanske ska jag börja utbrista:
 
– Oj jobbar du på kontor! Då får du inget gjort! Då pratar du med kollegor och fikar istället?
 
He.
 
Jösses, det här inlägget utvecklade sig visst till en offensiv rant? Jag ber om ursäkt. 
 
Har ni saker ni alltid har fått eller får höra?
 
 
 
Person som dagen till ära befinner sig på kontor. 
 
Kamilla

Inte saker jag alltid fått höra, men apropå att jobba hemifrån. Min pojkvän tycker att det är värdelöst att vara på kontoret, för "alla vill prata hela tiden och jag får aldrig något jobb gjort". Jag tror förvisso att en hel del av de där samtalen är jobbrelaterade, men han menar väl att han inte får det han hade planerat att göra jobbmässigt gjort... Och det är klart, om man har varit utbränd och blir störd titt som tätt misstänker jag att det är ganska svårt sen att komma tillbaka till tråden man var på igen. Så EN bra sak med pandemin, att folk som blir mer effektiva och mår bättre av att jobba hemma och har chefer som vägrar förstå det plötsligt får ett bättre arbetsliv...

Svar: Alltså, jag ser ju ett värde i att vara på plats på kontor för man kan bolla saker, stämma av osv. Men MYCKET tid går också åt till att vara social, avhandla helgen, fastna med någon vid kaffemaskinen, tacka ja till en fika, tacka ja till ännu en fika, hjälpa någon med kopiatorn osv osv. Jag tycker att mixen att jobba hemma och jobba på kontor är ultimat för man får lite av allt :) Kanske kan de som vill få fortsätta med den mixen även efter pandemin ...
Spiderchick

Mimmi

Jag började jobba hemifrån pga covid, och måste säga att jag får mera arbetsuppgifter gjorda. Jag känner pressen av andra som kanske tror att man dricker kaffe och pysslar i huset i stället för att arbet
a.

Maria

”Du som är journalist”...
- du borde skriva om det här.
- då vet/kan du detta.
- jag har en granne som är arg på kommunen. Kan du skriva om det?

Typ så. 😒

Svar: haha ... jag kan tänka mig!!
Spiderchick

Malin

Jobba hemma-repliken får jag ofta, fast förklädd till "vad duktig du är som jobbar hemma, själv skulle jag inte få nåt gjort, jag skulle bara tvätta och städa och diska". Ditt svar på tal bra, får jag låna det?

Svar: haha ja det går bra! alltså ... har personerna som säger det så pass låg jobbmoral?? :)
Spiderchick

Ida

"Jaha...är du allmänläkare? Men vad ska du specialisera dig till?" Allmänläkare = specialist inom allmänmedicin, fem års utbildning utöver läkarutbildningen. Thank u very much!

Svar: haha ... herre min ge ... förstår om det är tröttsamt att höra
Spiderchick

Nelly

Jag har med fått sadla om och arbeta hemifrån.
Känner att det är svårt med disciplinen ibland.
Har man ett rent hem från början så blir det bättre arbetsro

Svar: mm möjligt. Jag tänker faktiskt inte längre så mycket på hur det ser ut hemma när jag jobbar. Brukar oavsett kunna hålla mig från plockandet till efter 16 :)
Spiderchick

Amanda

Två saker. 1- jag hade dreads i sju år. Då antog alla, högt yttrade alltså, att jag varken åt kött, skötte inte min hygien, lyssnade på reagge (och inget annat!), gick inte i något annat än haremsbyxor, att min sambo skulle vara likadan OCH att jag såklart också rökte gräs. Ingenting stämde. 2- vi fick nyss vårat andra barn (eller i slutet på maj hehe), ca 1 år & 2 månader efter vårat första och när jag träffar främlingar på mina promenader med de & vi stannar och pratar lite så måste de alltid förklara FÖR SIG SJÄLVA typ att vi har fått tätt. För alla vill såklart veta åldersskillnaden. Som om de känner sig triggade av att vi har fått tätt & uppenbarligen inte vet hur ett barn blir till och måste alltid säga något i stil med "ja det är lika bra att passa på" eller "ja det kommer de ha glädje av sen" haha. Kul inlägg!! =)

Isadora

Jag har fyra barn och alla frågar hela tiden om det är samma pappa till alla. Det är det, men det är ändå en sådan otrevlig och närgången fråga.

Svar: Haha men va?? Ja verkligen otrevlig fråga
Spiderchick

Anonym

”Är du sur?”. Har fått höra detta HELA mitt liv, alltid fått kommentarer från lärare på kvartssamtal fr o m typ lågstadiet. Grrr. Nej, jag är inte sur jag ser bara ut såhär när mitt ansikte är avslappnat. Stick o brinn. Fasen, nu blev jag ju sur på riktigt 😂😂

Svar: Såååå seg kommentar! Har jag också fått höra
Spiderchick

Marias bokhylla

"Ska du ha tvillingar? Det skulle min mamma med ha, men en dog vid födseln [eller annan horribel fakta om tvillinggraviditet]." Tack, precis vad jag ville höra.
"Åh, är det tvillingar?" Nej, gud nej, jag hittade en till unge på parkeringen och tänkte att hon såg ganska lik ut min andra så hon fick också hänga med ...
"Tre barn? Då har du det du gör." Ja, tack. Det hade jag redan efter första.
"Egen firma, men det kan väl aldrig gå runt?" Tack för förtroendet.
"Du som är så utåt och oblyg kan väl [insert valfri grej för många människor]." Mhm, är den mest introverta och blyga människan jag vet, men det fattar aldrig någon för de möter mig i något sammanhang jag är bekväm i.
Bah, såna här rants skulle kunna hålla på för alltid.

Svar: haha ja herregud ...
Spiderchick

Anonym

Dina marsvin? Du menar väl dina barns? (Nej jag har inga barn).

Johanna

Jaha jobbar du som sjuksköterska? Du, jag har ett utslag/konstig prick/sned tå/kluvna hårtoppar/etc tror du det är något farligt? Eller behöver jag söka vård för detta?????

J

"Jaha du är vegetarian? hur får du i dig protein?" (gärna följt med typ "soyakorv är ju så äckligt.."


Svar: såååå förlegad fördom!
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress