Spiderchick

Full cirkel

Okej, det här är stort för mig!

Här är ett reklamblad som Läromediakunder kommer ta del av nu i februari och det är coolt i sig, men häftigast är sällskapet som Vera Svanson befinner sig i. 

 

  

Jamenar, MIN bok tillsammans med Sören Olsson och Anders Jacobsons.

Ursäkta??

Jag har liksom läst och älskat Sune och Bert under hela min uppväxt och nu är min bok på samma reklamblad som Jacobson/Olssons böcker. Ursäkta igen?? 

Det är faktiskt nyp mig i armen-vibbar på detta och ja det är ett uttryck som är slitet men det passar *nyper till och vrider om*

Jag var en riktig bokslukare när jag var liten. Jag hade alltid 2-3 böcker på gång. Även om alla barn läste rätt mycket på den tiden (hej TikTok och Youtube som inte fanns då) så läste jag nog mer än de flesta. Jag var ofta på biblioteket och lånade böcker och minns att jag gjorde det lite i hemlighet. Det var inte astufft att vara en bokmal. En gång på högstadiet råkade jag träffa min handbollstränare bland hyllorna och minns att jag tyckte att det var pinsamt. Av någon märklig anlending? Hon struntade väl i det.

På somrarna bodde vi i vår sommarstuga vid Örlen och då var min bästa grej när vi tog bilen in till Fagersanna och det lilla, lilla bibliotek som fanns där. Jag och mamma maxade böcker och mina bröder lånade alltid seriealbum med Lucky Luke och TinTin. 

Böcker jag minns att jag läste i mellanåldern var just Bert och Sune. Men också allt av Maria Gripe, serien om Lilla Vampyren och Tvillingarna på Sweet Valley High. Det är de böckerna som gjorde mest avtryck. I högstadiet började jag läsa vuxenlitteratur och blev väldigt fast i historiska böcker. Påven Johanna är en bok jag minns. Senare böckerna om Bridget Jones och allt av författaren Marian Keys. 

När jag var 19-20 och bodde i London skaffade jag bibliotekskort och läste mycket på engelska. Jag hittade böckerna om Adrian Mole av Suse Townsend och ÄLSKADE. 

Sen kom bloggen in i mitt liv och jag hade några år då jag inte läste några böcker alls, faktiskt. Glad att jag hittat tillbaka för känslan av att läsa och komma in i en riktigt bra bok är NAJS.

Ja ja.

Att nu Vera Svanson syns ihop med Berts Dagbok känns som en liten, full cirkel på någe vis. För mig. I min värld.

Rebecca (utan lilla J)

Suck it in. Sträck på dig. Är man bra så är man. Kul att läsa inlägg lite då och då

Svar: ☺️❤️
Spiderchick

Maja

Jag har läst din blogg nu i några år. Våra liv skiljer sig väldigt mycket, jag är en 23årig tjej som lever singelliv utan barn så jag kan inte känna igen mig i så mycket av det du skriver, men jag väljer att komma tillbaka så jag kan läsa varje inlägg ändå. Jag kommenterar aldrig bloggar men jag måste bara göra det nu, fick tårar i ögonen av ditt inlägg och känner mig så stolt över det du åstadkommit. Jag önskar dig allt gott Moa! Kram

Svar: Vad gullig du är! Tack! ❤️
Spiderchick

Johanna

Men åh det är som att du beskriver mig i min barndom exakt. Samma böcker som du läste och jag bodde typ på det lokala illa biblioteket i min stad. Efter några intensiva är med små barn har jag äntligen hittar tillbaka till läsandet. Nu som vuxen är jag stolt bokmal men känner igen känslan precis som du beskriver, att det var typ skämmigt. Tack för en fin blogg! Gillar ditt du tittar in och inte lagt ner helt.

Svar: ☺️❤️
Spiderchick

Jeanette Li

Påven Johanna är topp fem av allt jag läst genom åren😍📚📚📚

Svar: Så bra!
Spiderchick

Anonym

Häftigt! Känner igen mig i din beskrivning om ditt förhållande till läsandet under barndomen. Så värmande och nostalgiskt.

Svar: ☺️❤️
Spiderchick

Veronica

Åh, igenkänning på mellanåldersläsning! Och tvillingarna på Sweet Valley High! 😍 Minns också att jag med andakt plöjde böcker i en serie min mamma sparat från sin ungdom: Kulla Gulla. Och så böckerna om Katitzi. Minns så tydligt doften av dessa böcker, känslan av att bläddra bland böckerna på det magiska biblioteket och hur jag tyckte att vår bibliotekarie verkade ha världens bästa jobb. Jag har ganska nyligen börjat läsa igen efter en period av bebis (hon är 2 år nu så bebis kanske är överdrivet!?) Och det är SÅN lycka att få driva in i böckernas värld igen. Och så mysigt att se hur ens barn också älskar böcker!

Svar: Katizi ja! Älskade också dom böckerna
Spiderchick

Anonym

Alltså jag blev så glad för din skull att jag fick tårar i ögonen. Vilken jävla vinst 💪

Svar: Ja häftigt faktiskt, tack 😊
Spiderchick

sandra ledin

Va häftigt! Är jätte kul att både se och höra hur uppskattad din bok är. Vågar jag fråga om boken kommer att översättas och släppas utanför Sverige?


Svar: Inte vad jag vet 😊
Spiderchick

Sara

Fint att höra om dina läsminnen! Jag läste också väldigt mycket som yngre (något som klasskompisar gärna påpekade var såå tråkigt) och har många bra minnen från bibliotek och från läsning i sommarstugan 😊 När jag fick en egen dator sjönk bokslukandet drastiskt men de senaste åren har jag hittat tillbaka till att prioritera läsandet och det är ju så kul när man hittar rätt!

Svar: Visst är det 👏🏻
Spiderchick

Johanna

Så fint du beskriver det Moa, jag blir alldeles nostalgisk och lite tårögd. Jag älskar också att läsa och känner igen både känslan du beskriver och böckerna du fastnade för som liten. Tvillingarna på sweet walley high gjorde mig verkligen till en bokmal. Så bra! Har också haft perioder i livet då läsandet hamnat i skymundan, inte minst under studietiden och småbarnsåren. Nu påbörjade jag precis femte (eller kanske fjärde?) boken i serien om De sju systrarna. Rekomenderas varmt!

Sandra R

Jag älskade tv-serien om Adrian Mole när jag var barn. Kan fortfarande sjunga på låten.

Hanna Karlsson

Grymt! Det är du värd. :-D

Karin Lindblad

Stort grattis till en sådan milstolpe. Måste köpa din bok, är så sugen på att läsa den!

Svar: gullis :) tack!
Spiderchick

Emelie

Men din bok är verkligen i klass med Sune-böckerna!! Jag lyssnade på den på Storytel och älskade den! (Clara Henry är så bra uppläsare till boken) Nu läser min 8-åriga brorsdotter boken och hon älskar den också 😊

Svar: åh vad roligt att höra! Tack!
Spiderchick

Lisa

Min dotter älakar Sune-böckerna. Lite för mycket, faktiskt. Hon har femton av dem, och läser dem om och om igen. Hon kan så stora delar utantill att jag funderat på att anmäla ungen till Talang. Problemet är dock inte att ungen läser, för det är ju en bra sak, utan att hon vägrar testa något annat. Eller, så var det fram tills igår. För då fick hon din Verabok. Efter att ha läst ditt inlägg här om att din bok hamnade i sällskap med Suneböckerna fick jag en idé, och beställde genast hem Vera till henne. 50 sidor slukades igår. Taaaaaack! Slipper kanske tvinga upp ungen i Talang ändå

Svar: Haha fint 🥰 härligt med barn som läser! 💕
Spiderchick

Anonym

Jag är så stolt över dig! Inte bara mamma och bloggare utan även 5 KP recenseradförfattare 🙌

Svar: haha åh <3
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress