Spiderchick

Tyst krig
Jaha då kikar jag in här för att berätta att jag har startat ett KRIG! 
 
Ett tyst krig. Men än dock ett krig. 
 
Okej. Vår brevlåda.
 
Jag vill inte ha reklam i den. Jag vill ha brev, paket, möjligen en räkningen eller två. Men ingen reklam. Tack men nej tack. Detta har jag sedan 2015 försökt att signalera till reklamutdelaren med diverse upptejpade lappar av olika slag. Problemet med lappar och tejp är att de lossnar efter en tid. Och så fort en lapp har lossnat har det dröjt 3 sekunder innan reklam åter legat i lådan. Det är som att reklamutdelaren ligger på lur i någon buske och bara väntar på att ej reklam-lappar ska singla till marken så hen kan springa fram, öppna brevlådan och mosa ner diverse tryckta annonser. 
 
En dag fick jag nog och gick och köpte en ordentlig ej reklam-skylt. En i järn liksom, eller vad man ska säga. Skönt. Den sitter där den sitter. Trodde jag.  
 
Icke då. 
 
Nä nä för plötsligt blev det vinter och minusgrader och då stelnade limmet som översta lagret av skylten (tydligen) satt fast med, så den lossnade. Kvar på lådan har vi nu enbart understa lagret av järnskylten. Den har ingen text. Den är så att säga blank.
 
 
 
 
 
 
 
Jaha. Hur lång tid tror ni att det tog innan ett nytt lass reklam låg i lådan?
 
Tre sekunder.
 
JAG BLIR TOKIG! 
 
Nu har jag i alla fall startat ett tyst krig. Min krigföring består i att jag vägrar plocka ut reklamen ur lådan. Väg. Rar. 
 
 
 
 
Den är nu full av annonsblad. Jo visst, jag tycker lite synd om brevbäraren som hamnar i skottgluggen, men än så länge finns utrymme för vanlig önskvärd post (vilket inte är speciellt mycket i vårt fall). Nu inväntar jag med spänning hur länge reklamutdelaren tycker att det är rimligt att trycka ner ännu mer reklam i vår låda. Ser hen att vi inte har tagit in förra veckans skörd? Bryr sig hen? 
 
Fler frågor: Är det här ett rimligt beteende av mig? Är jag den sunda personen? Heter jag Ove i andranamn? KANSKE DET!
 
Jag inväntar också med spänning vilken dag jag ska komma ihåg att köpa en ny "ej reklam"-skylt (en av de svåraste sakerna vi har att komma ihåg).  
 
Jenny

Ett tips, sätt en skylt på själva lådan och inte locket för de sitter ju så lågt så de ser inte där uppe. Så sa här brevbärare iaf så vi har dubbla klistermärken från tradera. Funkar kanonbra. Måste rengöra ordentligt innan man klistrar på dom bara.

Linda

Hej, Det kanske går att rista in texten på lådan, eller måla? Vår klisterlapp från en dymo har suttit i flera år, peppar peppar!!
Trevlig helg!
Linda

Svar: Haha ristar in med KNIV!
Spiderchick

Johanna

Dubbelhäftande tejp!! Funkat på vår låda i flera flera år också genom långa vintrar här uppe i norraste delen av Sverige 🙂

Jessica

Tror tyvärr det är större risk att posten slutar dela ut posten pga fullt i lådan, än att reklammänniskorna slutar knö ner reklam (alternativt stapla reklamen ovanpå lådan istället...)
Mitt bästa tips är att skriva ut "Ingen reklam tack" med stor och tydlig font på ett papper och laminera papperet och sen tejpa fast det på lådan med MINST 3 lager genomskinlig packtejp. Då klarar det några vintrar, eller har iallafall gjort hos mig. :)

Mvh hatar reklam. Men hatar "adresserad reklam" ännu mer eftersom man inte kan bli av med den.

Hanna

https://www.hallakonsument.se/konsumentratt/sa-slipper-du-fa-oonskad-reklam/ seså. avregistrera dig istället från reklamen istället och gör både miljön och brevbäraren lite gladara ;) skaffa sedan en dynamo, när man väl har den inser man att det inte bara är brevlådan som behöver märkas upp! Kylskåpslådor? CHECK. Förrådet? CHECK. Knepiga lampknappar? CHECK PÅ DEN MED!

Svar: Ah smart! Tack!
Spiderchick

Anonym

Haha, det är verkligen hopplöst! Jag orkar typ inte köpa något eller starta nya konton pga all reklam som man blir överöst med både i brevlådan och mailen 😑

Anonym

Känner ändå att de du behöver är reklam för ej reklam-skyltar! Ooh kom jag precis på en företagsidé här? Japp dags att börja tillverka skyltar!

Svar: 😆😆
Spiderchick

sandra ledin

Hahahaha 🤣 klockrena du!!! Man kan inte annat än älska dig.

Detta påminner mig om min post sitvation för 6-7 år sedan då brevbärarna av någon anledning tyckte att jag skulle hjälpa dem att lägga granarnas post i deras lådor. Det slutade med att jag satte ett brev till dem på ytterdörren till trappen att jag hädan efter ska få lön för mina utdelningar annars behåller jag all felpost.

(Efter det fick ingen i huset fel post)

Tack för att du förgyller vabbryari <3

CV

Jag städar ett trapphus. I trapphuset finna en brevlåda som har namn på någon som inte bor där längre. Jag fick ett ryck och bestämde mig för att rensa. Äldsta var från 2010... Nyaste var frön 2021. Så dem kommer fortsätta trycka ner i din brevlåda 🤣

Svar: 😑😑😑
Spiderchick

Annika k

Skriv ut text m fet stil.
Laminera.
Tejpa fast med sån där packtejp.

Man får tejpa om det lite då o då för
att solen sliter på det.

Men det funkade bäst hos oss när vi bodde i hus och hade postlåda.

Anonym

Men snälla!!
Såg precis tredje filmen av Till alla killar jag gillat!
Känner mig helt besatt, trots att jag är trettiplus. Är det ens rimligt?
Kom att tänka på ditt blogginlägg om första filmen och känner kanske att du förstår mig!

Vill bara se alla filmer med Noah, men så har jag redan sett dem!? Hur ska jag stilla mitt begär?

Svar: Jag ÄLSKAR coming of age-filmer. Har börjat på trean men ej sett klart ännu
Spiderchick

Kamilla

Du, reklamutdelare kan pula in fruktansvärt mycket reklam i en postlåda. Tömde ett postfack i mitt hus med reklam sen typ två år tillbaka... Det var verkligen proppfullt. (Problemet är nog att de annars måste göra av reklamen som blir över nån annanstans, tror jag.)

Anonym

Jag sommarjobbade på posten, sitter det ingen skylt så VÅGADE jag inte låta bli att lägga reklam. Folk blir helt galna om de inte får sin reklam!

Svar: haha SJUKT!
Spiderchick

Hanna

Som gammal brevbärare kan jag meddela att tyvärr måste man dela ut reklamen om det inte sitter någon lapp, och folk ångrar sig med jämna mellanrum. Andelen personer som "plötsligt" tar bort sina 'ingen reklam tack'-skyltar veckan när IKEA-katalogen delades ut är högre än man tror. Och så länge det finns plats kvar i lådan så är instruktionen att fortsätta lägga i post och reklam. Går det inte ner mer returneras breven till avsändaren.

Anonym

Mitt första jobb var att dela ut reklam på helgerna när jag gick på högstadiet. Lönen var ca 25 kr/vecka och man fick löneavdrag om antalet returer (överblivna exemplar) inte stämde. Så hade nån en full låda men ingen skylt om att de inte ville ha mer reklam, var det tyvärr bara att pressa... (Jag är inte så gammal att 25 kr var bra betalt. Det var skitdåligt). Sen var det kapitlet om reklam som inte är reklam utan Samhällsinformation. En person satte ett hänglås på sin brevlåda varje helg för att slippa kyrkans lappar eller kommunens info som jag gick runt med... De flesta var rätt otrevliga. "Vi vill inte ha den skiten". Sätt upp nån lapp eller få ungarna att göra en skylt med lödpenna i träslöjden. (Ursäkta om jag låter sur, det är inte meningen. Det var bara inget drömjobb att gå runt där med tunga buntar reklamblad och mötas av hänglås och sura mjnere).

Svar: jag har haft en lapp på brevlådan men den åkte som sagt loss. Har blivit fullkomligt ÖVERSPAMMAD med reklam de dagar lappen var loss. Har satt upp en ny nu. Fattar att det är människor som delar ut reklamen, fattar att det är deras jobb. Är egentligen inte arg på dom utan mängden REKLAM som produceras. Det är sinnessjukt.
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress