Spiderchick

Hälsa är inte en storlek
Jag följer en tjej som heter Alex Light på Instagram (hon skriver mycket om att siffrorna på vågen inte säger någon om hur hälsosam du är) och blev glad när hon postade de här bilderna från Cosmopolitan UK
 
 
 
 
 
 
Vi har ju blivit lärda att tro att hälsa är lika med smal. Men hälsa har ingen storlek. Du kan inte titta på någons kroppstyp och avgöra om hen är hälsosam eller inte. Det är dietkulturen som vill få oss att tro det. Människor tjänar enorma pengar på att låta oss kvinnor tro att vi alltid måste sträva efter att väga mindre. Det är en enorm industri med allt från piller, till magasin som vill sälja lösnummer, till underklädeskedjor (hej Victoria Secret som idealiserat en enda kroppstyp) och bantnings-appar. Förstår ni vad företag skulle förlora pengar om vi kvinnor började vara nöjda med oss själva?
 
Det finns många, många krafter som absolut inte vill att vi ska vara nöjda. Med något. Alls. Någonsin. 
 
Hur som helst blev jag upplyft när jag såg bilderna från Cosmo (så kallade tjejtidningar är problematiska, men jag tycker ändå att detta är ett steg i rätt riktning). Det är av högsta vikt att media börjar normalisera olika kroppar. Har ni förresten sett Rihannas underklädesmärke Fenty? 
 
 
 
 
Rihanna gör underkläder för alla olika kroppar. Hon visar inte modeller med endast en kroppstyp (hej Victorias Secret) (eller snarare hej då Victorias Secret). Sådant gör skillnad! 
 
Jag tänker lite extra på det med anledning av den där gravid-kommentaren jag fick. Tack för alla kommentarer förresten. Jag blir ledsen när jag läser om era erfarenheter. Det är sjukt att minsta putmage tydligen signalerar graviditet till omvärlden, när magar i olika storlekar är helt normalt. 
 
Jag har levt ett halvt liv med att på olika sätt tygla min mage. Mer än en gång har jag gått på fest i olika håll-in-trosor eftersom jag absolut inte "vill se gravid ut". Resultatet har varit att jag fått ont i magen och inte kunnat njuta av kvällen. Men visst, magen har ju varit "slät".
 
Fick dessa två kommentarer på story:
 
 
 
 
 
Det är ju liksom så här vi kvinnor håller på, för att på alla sätt dölja helt vanliga magar. Plågar oss. Lider pin för att vara "fin".
 
Börjar vi normalisera att kroppar och magar kommer i olika storlekar kanske vi kvinnor kan få slappna av lite. Sluta lida pin. Sluta få ovälkomna frågor. Ett välförtjänt privatliv kanske kommer som en trevlig bieffekt. Just sayin. 
 
 
Hannas krypin

Jag får också frågan titt som tätt om jag är gravid. Brukar svara att jag bara är tjock. Förutom en person som bestämt fortsatte hävda. "Är du säker på det" fick jag till svar. Håller med om att kroppsstorleken inte säger något om hur hälsosam man är. Det är snarare livsstilen som avgör om man är hälsosam eller inte.

Svar: ja men precis, alla val man gör. Det är synd att sätter likamedtecken mellan smal och hälsosam då smal inte alls behöver betyda en sund livsstil. Och tvärt om. Alltså, vilken idiot du träffade på!
Spiderchick

Sanna

Amen to that Sister!

Madeleine Hinn

Älskar sånt ! Att normalisera alla kroppar. 🙌

Kikki

Okej! Jag försöker hålla mig någorlunda smal. Varför? Jo därför att ju mer övervikt, desto större slitage på leder plus risk för diabetes typ2
Därmed inte sagt att jag saknar hull och putmage men jag bryr mig inte om det.

Kissowa

Brukade springa omkring i sånna där strumpbyxor med förstärkt mage, obekväm jämt. För tre eller så år sen så: Nä, jag tänker fan inte utsätta mig för det här längre. Har inte använt strumpbyxor sen dess. Så befriande!

Svar: Skkkköööööönt!
Spiderchick

Putmagen

Jag är född med putmage och det tog ca 25 år innan jag accepterade den (gravidkommentarerna i mitt vuxna liv hjälpte inte till). Min 11-åriga dotter har ärvt putmagen och jag blir förtvivlad över att se att hon redan förstått att den inte ingår i idealet. Jag hoppas så att hon inte kommer spendera 25 år med att vara missnöjd med sin mage, hålla på att dra in den, ha för tajta strumpbyxor eller andra åtgärder som påverkar frihet och livsnjut negativt. Jag tror att det är livsviktigt att vi ger kidsen en bredare bild än den tik tok och alla influcencers som influerar till en väldigt ensidig kroppsbild visar. Normalisera mångfald, försöka komma ifrån att kroppen är till för att se ut på ett visst sätt.

Svar: hoppas din dotter kan växa upp och vara stolt över sin kropp! det är svårt, men att du som förälder är medveten kommer hjälpa på traven
Spiderchick

Kita Aronsson

Åh! Igenkännande!
Vill bara tipsa om ett jättekroppspositivt konto på instagram. https://instagram.com/lindbeergemmaa?igshid=17mbx4mpayw73

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress