Spiderchick

Ledighet(ish) mot sin ände
Våra barn är fortsatt lediga några dagar till. Skolan börjar på torsdag här i Skövde. Kidsen är NOLL pepp. De skulle gärna vara lediga jämt. Inte för att de vantrivs i skolan, tvärt om, men båda skulle kunna bli ordförande i ledighetskommitén med frekventa inhopp i slapp och chill-föreningen, om man säger så. 
 
Själv är jag aldrig riktigt ledig. Jag jobbar alltid med något. Mitt kommunikatörsjobb har jag varit hyfsat avskärmad ifrån under jul och nyår. Men så är det annat som ska göras. Jag har jobbat på Vera Svanson nr 2. Hade deadline idag och skickade in en redigeringsvända till min redaktör för fem minuter sedan. Har också skrivit på ett manus med målgrupp ungdomar, inget jag har kontrakt på eller så. Vi får se vad som händer med det. Sen har jag ju bloggat en del, som ni kanske har märkt.
 
Jag är aldrig riktigt ledig helt enkelt. Vet inte om det är bra eller dåligt? För å andra sidan känns det som att jag aldrig riktigt jobbar heller. Så jag tror att det passar mig bra. Jag har lätt för att hoppa in och ut ur saker och trivs bra med att ha saker parallellt som jag kan växla mellan. Då blir jag aldrig rastlös eller uttråkad. 
 
 
På nyår, när jag endast jobbade med champagnen. 
 
 
På torsdag blir det i alla fall tillbaka rutiner. Vända tillbaka dygnet och allt det där.
Sanna

”Skaffa dig ett arbete som du älskar så kommer du inte behöva jobba en enda dag i ditt liv.” var det någon smarting som sa....

Anonym

Lite så känner jag också nu när jag arbetar hemifrån. Ibland suddas arbetstiderna ut och jag kan vara ledig flera timmar mitt på dagen men jobba sent en kväll. Jag gillar det verkligen! Kommer bli riktigt tungt när pandemin är över och jag måste börja åka in till kontoret med två timmars restid varenda dag. Passar mig inte alls med småbarn, känner mig mycket lugnare och mer tillfreds nu även fast jag jobbar heltid. När jag börjar jobba på plats igen måste jag gå ner i arbetstid för att hinna med vardagen igen.

Svar: Kanske kommer lite sådant på köpet? Mer frihet alltså? Och fler digitala sammankomster. Hoppas!
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress