Spiderchick

Utevistelse och påminnelse om avstånd
Idag har vi umgåtts med familjen utomhus för ja ... Alla gånger i ordningen sedan mars. Typ.
 
En sak har kommit med vintern 2020 och det är att jag har börjat uppskatta den gråbruna, frostiga vyn. Jag är inte ironisk nu. Det är något väldigt vackert med hur naturen liksom vilar från färg under vinterhalvåret. Visst?
 
 
 
 
Det har snöat i Skövde. 3 minusgrader och ett tunt lager snö. Så pass mycket att barnen kan åka pulka. Helt perfekt! 
 
Idag glömde vi inte korven. Var det vår förtjänst? Nix. En annan familjemedlem servade. Men ändå. 
 
 
 
 
 
Ursäkta mig, men är det något jag har slutat uppskatta efter 2020 så är det alla lökiga omskrivningar för hur vi ska hålla avstånd. 
 
 
 
 
 
Bra att påminna om avstånd, men tio korv med bröd? Really? 
 
Så otroligt ... Diffust. 
 
Jag har sett alla möjliga varianter av det här. Det är cyklar, hamburgare och pommesfrittes vi ska lägga mellan oss. Det är kaffe latte-muggar, rödingar, spettekakor, tjädertuppar, studentmössor, fladdermöss och igelkottar.
 
Ska jag kanske påminna er att hålla avstånd med tio o-gravida putmagar? Femton plockbrickor? Tolv Vera Svanson-böcker? 122 plomb-rykande knäck? Sjutton Pauluns granola-fjärtar?
 
Va? Inte?
 
Längtar efter att aldrig med behöva se en lökig omskrivning för avstånd!! Eller en påminelse om avstånd alls. Det gör säkert ni också.
 
Anonym

Men den bästa förklaringen på avstånd och som jag faktiskt tyckte var både rolig och rimlig var i Vasaloppets beskrivning och planering att kunna genomföra sina lopp 2021. Där skulle man hålla en stavs avstånd, allrså stav-avstånd. Både tydligt, rimligt och lite småfinurligt. Annars håller jag med om det du säger.

Johanna

Ville inte vara anonym... bara blev så //Johanna

E

Lika lökigt som alla dessa Corona-hälsningar. Varför inte bara säga hej som vanligt? Skäms när jag ser folk hälsa med fötterna eller armbågarna. Tror det är för folk verkar tycka de är lite spexiga när de utför hälsningen. Hm...

Svar: Jag säger hej och höjer näven jag :) Hälsa hand ska man ju undvika. Vilket passar mig rätt bra faktiskt? Men jag har inte gått över till olika armbågs och fotspex ;)
Spiderchick

sandra ledin

Grejen är ju den att de försöker att få allas uppmärksamhet med omskrivningarna eftersom att marioteten struntar i att hålla avstånd. Jag som har lågt immunförsvar är iaf glad över skyltarna för då har jag något med mig att peka mot när en svärm av folk trycker in än mot vägen på Ica. Hade inte dessa riktlinjer suttit uppe så skulle ingen lyssna på mig när jag säger ifrån och jag skulle behöva vara inne 24/7 och hoppas, önska och böna och be att alla nära och kära ska ta hand om mina ärenden tills pandemin är över.

Svar: Men gud, jag tycker att skyltar är jättebra! Jag har väl aldrig skrivit att inga påminnelser får finnas? Tvärt om, har skrivit sååååå många skyltar under 2020 i mitt jobb som kommunikatör. Men tycker tyvärr att budskapen många gånger går förlorade i den här ivern att vara unika. Man får förstås tycka vad man vill, men jag tycker att 10 korv med bröd är en otydlig kommunikation. Jag hade skrivit "hej vad roligt att du är här och grillar korv! kom ihåg att det är fortsatt viktigt att hålla avstånd, minst 2 meter. Tack för att du är rädd om dig själv och andra". Typ. Nu står istället 2 m pyttesmått i ena hörnet av skylten. Med det sagt - det finns värre saker med 2020 än lökiga omskrivningar :)
Spiderchick

E

Ja, precis, menade verkligen inte att man ska skaka hand! Jag hälsar också med en höjd hand eller säger bara hej.

Emelie

Alltså, vi i falköping uppmanas att hålla avståndet av en ko (givetvis). Ska se om jag kan bifoga bild, de har ändå försökt vara tydliga och målat upp en ko.

Och nae, jag hälsar inte heller med armbåge eller häl men det går absolut bra att knäfalla eller buga för den som vill 😇

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress