Spiderchick

Böcker och insynsskydd
Böcker har inhandlats!
 
 
 
 
 
Japp, nyinköpta för idag.
 
Jag är supernyfiken på båda. Mellan raderna är en roman om ett bokförlag vilket jag tycker låter superspännande! Jag älskade serien Kärlek och Anarki och det här låter liiiiite som serien fast i bokform.
 
Bror till salu är feelgood för 9-12 år vilket också gjorde mig nyfiken.
 
Fun fact: Personalen på bokhandeln berättade att de hade sålt min bok precis innan jag kom fram till kassan. Det gjorde mig såklart mycket glad. Och ja, jag är hej och tjena med personal på både bokhandel och bibbla numera.
 
Igår blev jag förresten intervjuad om "roliga tjejer i litteraturen". En hjärtefråga jag har, att tjejer ska få vara roliga alltså. Jag vill att Vera Svanson ska få göra bort sig och vara både rolig, klumpig, tokig och lite jobbig stundom. Precis som roliga killkaraktärer. Jag tänker inte ha en sekunds högre krav på Vera för att hon är tjej. 
 
Annars då? Jo det snickras altan i casa la Spiderchick. Snart är den klar! Just nu murar vi in oss från grannarna.
 
 
 
 
Jag förstår faktiskt inte folk som inte bygger insynsskydd till sina altaner? 
 
Ja det kan förstås vara så att människor inte lider av samma insynsskräck som jag gör eller bor lika nära grannar men ... En del altaner jag går förbi är byggda noll meter från gångstråk och med noll försök till privatliv. Och bakom altanen tronar ett stort panoramafönster med möjlighet att se exakt vad som står på diskbänken inne i köket och vilken typ av halloumi som ligger i stekpannan. 
 
Förlåt? MIN SKRÄCK. 
 
Jag vill kunna ligga ute på min altan med noppriga mjukbyor utan att behöva vinka till alla som går förbi. Jag vill också kunna laga mat utan att grannarna noterar att jaha idag festar de till det med vitlök i färsen, spännande!
 
Ja, men det kan ju möjligen ligga hos mig. 
 
Anonym

Även hos mig! Förstår ej de stora fönstrena!?

Svar: Nä inte jag heller ...
Spiderchick

Josefin

Håller med! Bor i hus med trädgård och vill absolut själv välja när jag är social där. Helst aldrig. Nu har vi nya grannar... en barnfamilj. De tidigare var ett äldre par som ofta var ute med sin båt. Vi kommer behöva insynsskydd...

Svar: Hehe 😁
Spiderchick

Imsy

Det kan kanske vara en fråga om bygglov? Att man prioriterar att ha en större trall nära tomtgräns framför mindre men insynsskyddat nära huset. 🤷🏻‍♀️

E

Fattar inte heller varför man vill visa allting.

Helena

Radhus och parhus där uteplatserna endast skiljs av ett staket och i vissa fall delar samma trädäck är min noja. Det går ju inte att ha några samtal! De värsta jag sett, i mina svärföräldrars område (som tur är inte deras) delar trädäck med ett litet staket emellan, en liten häck runt tomten och en cykel/gångbana precis bredvid. Nybygge så häckarna är inte ens uppväxta. Skräcken!

Svar: Nä det är ju inte helt optimalt alltså. Våra radhus ligger ändå lite omlott och det är några meter mellan altanerna. Och sitter våra grannar på sin balkong kan de inte se vår uteplats. Vilket är rätt skönt hehe
Spiderchick

Sara

Nyfiken fråga: läser du många böcker som är riktadetill barn i den målgrupp som du riktar dig till? ☺️

Svar: japp, jag läser gärna barn och ungdomsböcker :) Både själv och för mina barn
Spiderchick

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress