Spiderchick

Författarbesök och intervju
I fredags hade jag mitt första författarbesök, digitalt då. 
 
Jag var nervös innan eftersom jag inte riktigt visste vad jag kunde förvänta mig. Vad pratar författare om på sådana där besök? Vad tycker barn är intressant att höra om? Tänk om jag inte kan svara på frågorna som de ställer? Jo, jag vet att det är jag som har skrivit boken vi ska prata om men tänk om jag får hjärnsläpp och inte ens minns vad den handlar om? Hur proffsigt intryck ger det liksom. 
 
 
 
 
Jag bestämde mig i alla fall för att berätta om hur jag kom på idén till Vera Svanson, hur karaktärerna tog form, hur man (eller i alla fall jag) planerar en bok. Vad ett bokförlag är, hur man jobbar med en redaktör, hur man bestämmer titel och omslag. Jag spelade också upp ett utdrag ur ljudboken med Clara Henry (snabba pluspoäng att väva in hon från Bäst i Test tänkte jag). Det kan också vara så att jag nämnde något om releasefest. Viktig del i bokprocessen. 
 
Efteråt fick jag bland annat frågor om vilken karaktär jag hade spelat i filmen om Vera (mamma Mimmi troligen) (men grattis till den som skulle få spela moster Bibban i en eventuell film), vad jag ville jobba med som barn (författare, krönikör, regissör) (bloggare fanns inte som begrepp då men hade det funnits ja ... Då hade jag väl bloggat som åttaåring. Med tanke på hur hårt jag jobbade med pappas VHS-kamera hade jag med absolut största sannolikhet också haft en Youtubekanal). Jag fick också älskvärda frågor i stil med vilken som är min favoritårstid, favoritsport och vad jag gör på frittiden. 
 
Det var helt enkelt väldigt ärofyllt och mysigt att få prata med dessa kids. 
 
En anna rolig grej som har hänt är att jag visar min nuna för 137 000 hushåll i tidningen Hemmaplan. 
 
 
 
 
 
 
Temat för numret är barn och läsning. Elin som intervjuade har skrivit fint om mig förut och det är jag himla tacksam och glad för. Här kan ni läsa
 
Japp, det var väl det för nu. 
 
På återhörande kära ni. 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress