Spiderchick

Tips på konsumtion
Här kommer några tips på kultur som ni kan konsumera. Från mig till Eder.
 
Film SVT-Play  - Snälla Kriminella 
ÄLSKAR när vi hittar en film på svenska som hela familjen roas av. Eftersom åttaåringen helst inte vill se engelskspråkiga grejer är jag väldigt medveten om utbudet vad gäller serier och film på vårt modersmål. Det produceras alldeles för lite svenskt om jag får säga det själv. Snälla Kriminella är dock något så ovanligt som en svensk komedi för hela familjen (jo jag tycker faktiskt att det känns lite ovanligt). Det nydumpade cykelbudet Sasan och den misslyckade rapparen MC Baboo har många vardagsproblem. För att försöka få ordning på tillvaron bestämmer de sig för att bli kriminella, vilket leder till att de får både polisen och ett livsfarligt gäng efter sig. 
 
 
 
 
 
 

Serie SVT-Play - Trevlig helg

En sketchbaserad komediserie vilken figurerar två av mina stora favoriter - Johanna Nordström och Hampus Nessvold. Både jag och barnen roas, även om en del partier kanske inte är superbarnvänliga. Hampus som präst eller som "Therese i kassan" är extra ljuvliga karaktärer. Så pass att jag och barnen satt och tittade när Therese i kassan hade live på SVT Humors instagram häromkvällen. 

 

 

 

Serie Cmore - Younger

Nya, och vad jag förstår också sista, säsongen av Younger är släppt. Jag kan inte påstå att de två första avsnitten imponerade på mig. Har serien alltid varit så … Kortfattad? Eller vad man ska säga. Ibland tycker jag att scenerna är lite väl korta och att karaktärernas utvecklingskurva går för fort fram. Samtidigt älskar jag serier som är LENA och ångestfria. Sådant behövs. Och jag har älskat alla tidigare säsonger och vill naturligtvis veta - väljer Liza Josh eller Charles?

 

 

Bok - Mellan raderna 

Roman / feel good om bokförlaget Schnatz, skriven av Johanna Schreiber. PR-strategen Emily ägnar dagarna åt att ta hand om självupptagna författardivor och planera storslagna releasefester. Samtidigt försöker hon läka efter en uppslitande skilsmässa, och anpassa sig till ett liv som varannan vecka-förälder. Jag har nyss läst ut den och rekommenderar varmt! Har du svårt att komma in i böcker och behålla koncentrationen (det är träning kära vänner, tack telefonen för förkortade attentionspans) är det här en story för dig. Jag upplevde att den var lätt att läsa och lätt att fastna i både story och kraktärer.

 

 

 

Podcast - Skåpet

Cecilia Blankens, Peppe Öhman och Johanna Swanberg har teamat upp för en gemensam pod. Nytt avsnitt varje måndag och de tar upp både aktuella och personliga ämnen. Extra roligt tycker jag det är när de pratar kändisar och USA (där Peppe bor och Cecilia har bott). Cecilia berättar i en episod om när hennes man jobbade med Jennifer Lopez i amerikanska Idol, sådana storys ÄLSKAR jag. Men de pratar också ekonomi, karriär och att våga vara besvärlig. 

 

 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress